Bra Padelutrustning? Här är allt du behöver

Padelutrustning

Vad behöver du för ett vassare spel på Padelbanan? Vi guidar dig till Padelutrustning som ger dig bästa förutsättningarna.

Är du också sugen på att testa padel, eller är du en av många som redan har fastnat för den heta racketsporten? Med rätt typ av Padelutrustning kan spelet bli ännu roligare – och du prestera bättre. Tillsammans med Padelnest hjälper vi dig att hitta rätt i djungeln av padel-tillbehör.

Padelutrustning

Bra Padelutrustning? Här är allt du behöver

Racket

Vi börjar med det viktigaste av allt – ett padelracket! Det kan vid första anblick se ut som ett tennisracket, men det finns en avgörande skillnad: ett padelracket har inga strängar. Istället är slagytan perforerad med små hål.

För att hitta det perfekta racket för just dig och din speltyp bör du lägga mycket fokus på formen. Exempelvis det här padelracket har en rundare form, vilket gör att det är mer lättspelat och följsamt. Ett bra val för nybörjare alltså!

Detta racket är mer diamantformat, vilket gör att det passar bättre för mer erfarna spelare. Här ligger mer vikt mot toppen av racket, vilket gör att du får hjälp att generera större kraft. Det är dock inte lika lättmanövrerat som det runda, och rekommenderas inte för dig som tidigare har haft skador.

Spelar du idag med ett runt racket, men vill så småningom gå över till ett diamantformat? Då kan ett droppformat racket fungera som ett bra mellansteg.

Bollar

Då har du förhoppningsvis hittat rätt racket – dags att köpa hem några passande bollar till padel-spelet. Padelbollar och tennisbollar kan verka identiska, men skiljer sig på en del punkter. Den största skillnaden är att padelbollen har mindre tryck, vilket bland annat gör att den inte studsar lika högt. Ofta är padelbollen också en aning lättare.

När du ska köpa padelbollar finns det mängder att välja mellan. Vill du vara på säkra sidan är de här bollarna ett bra val. De är otroligt populära över hela världen, och används av såväl nybörjare som proffs. För den miljömedvetna finns bollar från Båstad bollen, som både är hållbart producerade och svenskutvecklade.

Ramskydd

Ditt racket kommer behöva stå emot mycket slitage och många hårda bollar. Genom att använda ett ramskydd förlänger du enkelt rackets livstid. Du klistrar helt enkelt fast skyddet på toppen av ditt racket, och kan sedan njuta fullt ut av spelet utan att behöva oroa dig för att racketen skadas.

Ramskydden finns i flera olika varianter. Har du köpt ett snyggt racket finns det till exempel transparent ramskydd som ger lika bra skydd utan att dölja det.

Grepplindor

Har du svårt att få ett bra grepp om ditt racket när du ska spela Padel, eller gör handsvetten att det glider iväg? Då kan grepplindor inte bara hjälpa dig att spela bättre, utan också minska skaderisken. Här hittar du lindor i massor av olika varianter och modeller.

Lycka till med ditt Padelspel!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras