Bra mat att ha i kylen – kostexperten guidar

Bra mat att ha i kylen – kostexperten guidar

Grunden till att äta hälsosam mat är att ha bra mat hemma. Finns det inget onyttigt hemma kommer sannolikheten att du äter mindre hälsosam mat bli betydligt mindre. För visst är det aningen jobbigare att bege sig till affären än att plocka fram något ur kylen eller skafferiet? SportHälsas kostexpert Andreas Ek-Sarfraz ger dig konkreta råd för att fylla kylen med nyttiga godsaker.

 

Man behöver en bra utgångspunkt om man ska fokusera på sin hälsa. En bra början är att rensa ut kylskåpet på allt sånt du inte borde äta. Skriv sedan en hälsosam lista med vad du ska köpa. När du sedan går och handlar – håll dig till listan, inget annat. För att göra det än lättare kan man planera kylskåpet i fack; översta facket för frukost och dagliga varor, nederst är ibland-grejer alternativt större varor  till exempel. Hitta knepen som fungerar för dig. 

 

Kylskåpet kan vara vän eller fiende i kampen för bättre hälsa. Det kan kräva lite planering. Jag visar vad familjens kylskåp innehåller och pratar lite om det. Hur planerar du ditt kylskåp? Är det ett redskap för dig eller ett hinder?


 Här är  receptet på chokladpuddingen Andreas nämner i klippet.


Missa inte fler tips i Andreas blogg: HälsorådgivarenText: Andreas Ek-Sarfraz

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras