Bra knipövningar som motverkar urinläckage

Bra knipövningar som motverkar urinläckage

Svårt att hålla tätt när du tränar, nyser, hostar eller skrattar? Karin Björkegren Jones, knipexpert, visar bra knipövningar som motverkar lättare urinläckage och ger ett roligare sexliv på köpet.

– Knipträning är precis lika viktig som annan träning, om inte viktigare. Den är dessutom gratis och går snabbt. Fem minuter om dagen räcker för att känna skillnaden. Genom att börja knipa kommer du dessutom att få tajtare slida, roligare sexliv och starkare orgasmer, säger Karin Björkegren Jones, som är välkänd knipexpert, författare och arrangör av knipworkshops för kvinnor, i ett pressmeddelande.

För att bryta tystnaden kring knipträning och för att få fler kvinnor att börja knipa lanseras nu UnderLivet. I ett tjugotal filmer som finns tillgängliga på UnderLivets sajt och YouTube-kanal visar välkända knipexperten Karin Björkegren Jones övningarna som motverkar lättare urinläckage och ger ett roligare sexliv på köpet.

– Vi vet att en av tre kvinnor drabbas av inkontinens, att problemet är vanligt även bland yngre kvinnor och att ämnet är förknippat med oerhört mycket skamkänslor och tabu. Därför måste vi våga prata högljutt om inkontinens. Ingen kvinna ska behöva känna sig ensam eller lida i det tysta. Med vår satsning vill vi synliggöra problemen och vi hoppas självklart att fler kvinnor ska komma igång och börja knipa, säger Margareta von Renteln, digital chef för lights by TENA.

Övningar för att hitta knipet:

1. Yogaknip och andning
Ofta håller vi andan när vi ska lära oss något – då säger vi till kroppen att det är något fel. Övningen guidar steg för steg hur vi ska andas under knipträning.

 

2. Knipet från foten
Knipet börjar i foten. Knipet kopplas automatiskt på genom att vi lyfter på tårna. Övningen beskriver hur vi kan varva mellan att gå på tå och att gå vanligt för att känna skillnaden.

3. Blixtlåset
Eftersom vi inte kan se muskeln i bäckenbotten måste vi tänka att vi lyfter muskeln. Tre punkter i bäckenbotten gör tillsammans lyftet som en knipövning innebär.

 

4. Tantraknipet
Guidar fram till det tantriska knipet för en starkare bäckenbotten.

 

5. Bonusknipet
Övningen som tar knipet till nästa steg.


 

Knip som tajtar till slidan:

1. Klockan

2. Hissen

 

Varje dag-knip:

1. Uthållighetsknipet
Stärker uthålligheten i hela bäckenbottenmuskulaturen.

 

2. Styrkeknipet
Tränar styrkan i bäckenbotten.

 

3. Snabbhetsknipet
Utvecklar snabbheten vid knipning vilket är bra för dem som har svårt att hålla tätt vid skratt, hosta eller nysning.

UnderLivet nås via sajten lights by TENA, via en egen YouTube-kanal och via Facebook. På sajten finns, förutom träningsfilmerna, möjlighet för kvinnor att få information, dela erfarenheter samt få stöd och råd från barnmorskor och knipexperter. UnderLivet riktar sig främst till kvinnor i åldern 35–45 år, gravida och kvinnor som tränar.

 

Text: Redaktionen

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.