”Bota” ditt socker- beroende och må bättre

Bota ditt socker- beroende och må bättre

Många äter mer sötsaker och godis än vad vi behöver och som en följd av att vi äter för mycket socker kan vi få en rad andra problem.

37-åriga Catharina Pousette har alltid ätit mycket godis och sötsaker, både som liten och som vuxen. När hon var 20 började hon drabbas av en rad olika problem såsom migrän, dålig hy, var trött, orolig, stressad, gick upp och ner i vikt och fick till sist värk i kroppen. Hon provade flera olika mediciner och program men inget hjälpte. Tills hon kom över en tidningsartikel om sockerberoende och kände igen sig direkt. Efter att ha läst mycket och även gått på kurs hos Bitten Jonsson, beroendeexpert och författare till boken ”Sockerbomben” la hon om sin kost och började direkt må mycket bättre.

Den dåliga hyn blev bättre på bara några dagar, huvudvärken försvann och kommer nu väldigt sällan. Tröttheten och värken försvann stegvis. Och Catharinas vikt har stabiliserats, precis som humöret. Hon behöver ändå tänka på att äta regelbundet och sova ordentligt för att undvika suget som fortfarande kan dyka upp. Samtidigt som Catharina la om kosten slutade Catharina dricka alkohol. Dels för att det höjer blodsockret men också för att många sockerberoende är känsliga för annat som stimulerar hjärnans belöningscentrum.
– Det kanske låter präktigt och tråkigt men det här är enda sättet för mig. Nu mår jag så mycket bättre så det är inte alls svårt, säger Catharina till Aftonbladet Hälsa.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.