Bortrest över julen? Så håller du koll på dina sportevent

Vi som älskar sport lever för dess stora ögonblick, både på svensk mark och utomlands. Därför är det jobbigt när mardrömmen inträffar och vi inte kan följa de sportevent vi vill. Under jultiden kan ett missat event bero på att vi är iväg på semester, men misströsta inte: det finns åtgärder du kan ta.

Största eventen

Skidåkning är en sport många av oss älskar. Det här året äger varken ett världsmästerskap eller OS rum, så Tour de ski är eventet alla skidfans vill se. Den spännande turneringen utspelar sig på tre orter i Italien och Schweiz mellan 28:e december till 5:e januari. SVT sänder samtliga lopp. 

Vad gäller vår nationalsport fotboll, så kliver vi också in i en spännande period med vad som kallas för Boxing Day-säsongen. Den innebär en tajt spelperiod i engelska Premier League som de flesta svenska fotbollsfantaster följer noggrant. Ja, ligans matcher under julperioden brukar vara de som avgör hela säsongen och är därför väldigt spännande att följa. 

I år kommer den största matchen att vara Leicester City mot Liverpool, de två lagen som i skrivande stund befinner sig på tabellens topp och gör upp om titeln. Premier League-säsongen 2019/2020 är väldigt speciell, sett till hur spännande och tajt slaget om att hamna på Champions League-platserna är. Konkurrensen i ligan är numera så hård att flera av de engelska topplagen kommer att få se sig utan plats i världens största klubbturnering. Inte minst är Manchester United och Arsenal två av de lag som är i den riskzonen. 

Sajter som hjälper dig hitta eventen

Ifall du inte längre kommer åt den traditionella TV-sändningen finns det flera aktörer som erbjuder streaming av olika sportevent. Med alla de streamingtjänster som finns idag kan det vara svårt att orientera sig fram till det rätta. Därför finns det idag hemsidor som sammanför de olika streamingtjänsternas bibliotek på ett ställe. Exempelvis får du på sajterna Streamly.com och Tv.nu tydliga kartläggningar av all sport som visas på svenska kanaler. Sådana översikter uppskattas av många, särskilt den äldre surfaren som inte orienterar sig lika väl på nätet. 

Så ser du sporten oavsett var i världen du befinner dig

Ibland när vi reser utomlands och vill kolla på svenska sändningar, så stöter vi på patrull i form av begränsad tillgång. “Innehållet kan inte visas i ditt land” är ett felmeddelande många svenskar på resande fot jämrat sig över. Men idag finns det en smidig lösning att komma runt det här problemet, en så kallad VPN-lösning. 

Nu kanske du undrar vad VPN är för någonting. VPN är en förkortning för “virtuellt privat nätverk”, och möjliggör att du kan surfa på nätet helt anonymt. Det är lätt att installera och lätt att aktivera. 

Genom att använda sig av VPN, så är ens aktivitet på internet betydligt mer skyddad och det går att komma runt problem som det ovan nämnda. För inte ska vi väl behöva missa våra kära sportevent bara så där? 

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.