Börlinds – skönhet med hjärta

Vill du hindra din huds åldrande, samtidigt som du hjälper utsatta kvinnor och barn i de råvaruproducerande länderna? Börlinds har receptet.

Den väldoftande Damascenerrosen är en gammal kulturväxt med anor ända ifrån före Kristus. Knopparna skördas nu under maj och juni månad, tidigt på morgonen innan de slår ut. De går sen direkt till utvinning av både rosenolja och rosenvatten, enligt de gamla anrika traditionerna i Mellanöstern.

Rosor i stället för Opium

Det går åt ca 5000 kilo rosor till en liter persisk rosenolja. Börlind har tecknat långtidskontrakt, och genom att de betalar mer för rosor är det mer lönsamt för lantbrukarna att odla rosor än som tidigare – opium. På så sätt har de fått en hel region i den iranska provinsen Kerman på 2500 m höjd att ställa om. Från en tidigare neddrogad misär med opiumodling, till en blomstrande ekologisk rosenodling.

Ett jourhem för utsatta kvinnor och tre barnhem har upprättats i regionen. Och tack vare att Börlind betalar mer för de ekologiska råvarorna, har fler kvinnor kvinnor möjlighet att kunna försörja sig själva och få tillräckligt med pengar för att låta barnen gå i skolan.

Börlinds hudvårdsprodukt Rose Blossom Vitalizer är ett ljuvligt doftande serum som både EKO och socialt ansvar i flaskan. Det är en fuktgivande, lugnande och vitaliserande antiaging-produkt i två faser, som passar alla hudtyper.

Stenfrörot, dämpar rodnader, skyddar mot miljörelaterat åldrande och har vissa antibakteriell verkan, jojoba- och makadamianötsolja gör huden mjuk och len och bisabolol har en lugnande effekt.

Så ta hand om din hud året runt, samtidigt som du hjälper till att ta hand om andra. Läs mer om denna fantastiska produkt här.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.