Boosta kroppen med grön och skön proteinkräm

Boosta kroppen med grön och skön proteinkräm

Att äta vegetariskt är både sunt och klimatsmart, men det trixiga kan vara att hitta bra proteinkällor. Gör som vår bloggare Derin – mixa ihop grön och god proteinkräm.

Grön och skön proteinkräm

Protein är kroppens byggstenar. Här hittar du den i form av en grön och god kräm med enbart naturliga ingredienser från växtriket.

En positiv trend är att vi äter allt mer mat från växtriket. Antalet veganer och vegetarianer ökar rekordatat, vilket både är bra för folkhälsan och miljön. Det finns egentligen bara en utmaning – att hitta naturliga källor till fullvärdigt protein, kroppens byggstenar. 

Detta är något som vår nya bloggare Derin Ivgen har koll på. Hon älskar matlagning och att se till att maten är näringsrik och god. Som den här gröna och sköna proteinkräm. Ett släng-ihop-recept som inte kräver någon tillagning, bara en matberedare eller mixer. Fullspäckad med protein, bra fetter och antioxidanter.

Grön proteinkräm

230 g kikärtor
2 tsk rapsolja
1 msk kokosolja utan smak
50 g broccoli
en näve cashewnötter
salt
kryddor du gillar

Gör så här: Mixa alla ingredienser i en matberedare. Krydda efter smak. Ät proteinkrämen som dip till grönsaker, tillbehör till maten, pålägg eller bara som det är.

Tack för tipset Derin!

Boosta kroppen med grön och skön proteinkräm
Skriv ut Pin
Inga betyg än

Boosta kroppen med grön och skön proteinkräm

Tag grönsaker, hälsa, naturlig proteinkälla, naturligt, naturligt protein, protein, vegetarisk proteinkälla, vegetariskt, vegetariskt protein
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg