Bli bäst på banan – smarta lösningar och produkter för padel

produkter för padel

* Annonsinnehåll med produkter för padel *

Har du också fastnat för succésporten Padel? Här hittar du smarta produkter för padel och tipsen som ger dig ett både bättre- och roligare spel.

Padel är en sport som numera utövas av i princip alla, men vilka produkter för padel som används varierar.  Sporten är vanligast i Spanien men är i dagsläget en av världens mest populära sporter och intresset ökar konstant, liksom att lyfta sitt spel med bra utrustning. För de som inte spelat Padel innan är det slarvigt sagt en kombination av squash och tennis i ett, vilket även stämmer in på racket och spelplan. Väggarna är tillverkade av glas och omger en bana som delas på mitten av ett nät.

Sporten ifråga anses höra till de mer sociala av sporter då du i regel spelar i ett sällskap på fyra. Huvudfokuset ligger främst på att ha kul och röra på sig men precis som allt annat tar det lite tid att lära sig.

Det uppstår en del frågetecken hos den nykläckta spelaren likväl som hos det dedikerade Padelproffset. Vad ska du göra för att bli bäst på banan och vilka produkter för paddel bör du införskaffa för att maximera din prestation? Dessa frågor besvarar vi här.

Smarta lösningar och produkter för padel

Rätt utrustad för padel med Padler

Till att börja med måste du ha ett rack innan du beger dig in i padelvimlet. Att välja rätt padelracket kan ofta kännas svårt och komplicerat. Det är många dimensioner att ta hänsyn till och finns en uppsjö av olika mer eller mindre objektiva åsikter, recensioner och rackettester att läsa runtom på nätet

Vilket racket som är bäst är en fråga som är vansklig att svara på, vi har alla olika preferenser. Oavsett om du spelat lika länge och befinner dig på samma nivå som din motståndare kanske ni uppskattar olika egenskaper i ett racket. Valet är med andra ord högst personligt.

För att kunna göra ditt val av racket behöver du därför reflektera över vilken typ av spelare du är och vad du vill fokusera ditt spel på. Ett bra sätt att kunna göra ett mer underbyggt val är att testspela många olika racketar.

Testa dina kompisars racketar och reflektera över vad det är du gillar och inte gillar med olika modeller och egenskaper. Detta gör att du kan smalna av dina alternativ och förhoppningsvis hitta ditt drömracket.

Som nämnt finns det en rad olika faktorer du bör ha i beaktning, exempel på dessa är racketens vikt, tjocklek, yta och dylikt. Du kan läsa mer om det här. Läs vidare för att få två  rekommenderade produkter för padel från Padler.

produkter för padel

Babolat Veron Air

Är du är ute efter ett lättspelat rack som är skonsamt för armbågar och handleder kan det vara en bra idé att kolla in det här. Veron Air från Babolat är en droppformad modell som är något lättare i vikten och passar för spelaren som varierar sitt spel och som söker ett mångsidigt racket.

Träffytan har ett material i Carbon Flex, ett nytt material där kolfiber och glasfiber har vävts ihop för att ge fördelarna från respektive material. Samtliga racketar i Veron-serien är utrustade med Babolats struktur i träffytan 3D Spin för att ge bättre grepp i bollen samt det avancerade vibrationsdämpande systemet VIB för att minska risken för skador.

Klicka här för att köpa produkten

produkter för padelNox AT10 Luxury

Att spela med bra skor är även det en mycket viktig faktor till en bra upplevelse på banan. Nox AT10 Luxury är en stilren unisex-modell, och precis som alla skor från Nox har har de designats specifikt för att minimera skaderisken och optimera prestandan när du spelar Padel. Utvecklingen har skett i samarbete med fotvårdsspecialister och hundratals elitidrottare, och de har dessutom testats i laboratorium.

Tack vare en rad innovativa lösningar ger skorna maximal dämpning och energiåterhämtning, samtidigt som de minskar risken för bland annat stukningar och muskelbristningar. Sulan är också specifikt framtagen för Padel, med en kombination av fiskbensmönster och små dubbar. Med andra ord kan de göra ditt Padelspel bättre, säkrare och bekvämare.

Klicka här för att köpa produkten

Boka bäst bana med Sickla Padel

produkter för padel

För att bli bäst krävs det träning, för som du säkert hört en miljon gånger innan ger övning färdighet. Utan att öva kan du inte förvänta dig något resultat. Betydelsen av att nöta in spelet i ryggmärgen ska underlätta ditt spel och upplevelsen på banan. Att kunna något och kunna det riktigt bra är kul, och Sickla Padel erbjuder dig möjligheten att bli så bra som du vill.

På Sickla padelbanor får du spela i en härlig miljö med puls, omringad av stadsmiljö med öppna ytor. Förbifarande kommer pendeln och plötsligt känns det som om du har publik. Där finns fyra stycken panoramabanor med WPT-mattan mondo som ger högklassig spelning. Takhöjden behövs inte skrivas något om då “the sky is the limit”.

På Sickla Padel finns engagerade tränare och förberedelserna för kommande event inför sommaren är i full gång. Sickla padel satsar på både herr/dam och ungdomar och kommer kunna erbjuda träning i alla klasser. I april startar Sicklas första seriespel. Americanos och frukostpadel står även på planeringen så fort solen är här för att stanna.

Klicka här för att boka bana

Om Sickla inte ligger i ditt närområde kan du även spela på vackra banor i Flatenbaden. Banorna ligger vackert placerade i en skogsmiljö som har nära till vattnet. Här finns WPT-banor med mando-matta, så spel med kvalité utlovas.

Träning kommer finnas för alla – både för nybörjare och de inbitna padelspelarna, unga som gamla. Det kommer att anordnas seriespel och americanos för de som gillar att tävla. Flatenbadens närmiljö gör det optimalt att ta ett dopp i det blå efter en match på banan.

Klicka här för att boka bana

Bygg din egen Padelbana och återhämta dig med Tress

produkter för padel

Om alla tiderna på klubben är slut – varför inte bygga en padelbana själv? Tress Utemiljö har unika padelbanor med flera viktiga finesser som dessutom tål påfrestningarna från det skandinaviska klimatet. Padelbanorna finns till både inomhus- och utomhusbruk och kan kundanpassas med både färgval och placering av ingångarna.

För att bygget ska bli så bra som möjligt har Tress Utemiljö tagit fram tre olika typer av banor som alla anpassas efter dina önskemål gällande belysning, färg samt underlag.

Klicka här för att begära en offert

När padelsessionen väl är över är det dags för återhämtning. För att förebygga skador och slitage har Tress också en rad olika redskap till handträning du kan ta till användning.

Rätt energi från AES Nutrition

produkter för padelDe flesta är medvetna om vikten av att få i sig kolhydrater och höja energinivån efter att kroppen har fått slita. För att få ut mer av träningen och se till att även musklerna blir stimulerande finns det en rad olika tillskott som kan nyttjas.

Ryse Loaded Protein är ett högkvalitativt proteinpulver för dig som vill boosta kroppen efter sessionen. Pulvret innehållet prebiotiska fiber som bland annat bidrar till en ökad matsmältning samt en rad andra hälsofördelar. MCT är även det inkluderat för en ökad ämnesomsättning.

Klicka här för att komma till produkten

Fler tips

Om du är ute efter snygga Padelkläder är det Humbleton du ska vända dig till!

Har du ännu inte fått rätt hjälp utan letar fortfarande efter ett padelracket som passar dina preferenser? Klicka här!

Läs mer

Vill du veta mer om Padel? Här hittar du vår stora guide med allt från produkter för padel till spelregler och bra banor.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.