Bli av med lössen

Bli av med lössen

Har ditt barn också fått löss? För det är nämligen nu, i början av terminen, som huvudlössen sprider sig bland skolbarnen. Ett problem med vissa av de lusmedel som finns på marknaden är att lössen tenderat att bli resistenta. Nu lanserar Topcom en elektrisk luskam som är effektivt mot både löss och gnetter – utan att de blir resistenta.

Med en liten elektrisk urladdning bekämpar luskammen LC-100 från Topcom både löss och gnetter när de kommer i kontakt med kammen. Urladdningen är precis tillräckligt stark för att döda lössen men är helt smärtfri för den som blir kammad.

LC-100 fungerar både förebyggande, för att hitta gnetter d v s lusäggen innan de kläcks, och som behandling efter att löss har hittats i håret. Fördelen med en elektrisk luskam jämfört med de schampoliknande produkter som finns på marknaden är att lössen inte kan bli resistenta, vilket är ett problem för vissa av lusmedlen.

– För många familjer blir skolstarten en mardröm med den ökade smittorisken för löss. Och har ett barn väl fått löss så är det ett väldigt sjå att bli av med dem eftersom gnetterna, d v s äggen är så svåra att komma åt. Den elektriska kammen är t effektiv mot både lössen och gnetter. Dessutom slipper man proceduren med att schamponera in starka medel i barnets hår, något som ofta måste upprepas flera gånger, säger Per Dahlberg, Sales Manager på Topcom.

LC-100 elektrisk luskam är avsedd både för vuxna och för barn över 3 år. En vuxens översyn krävs vid användning av produkten.

Kammen kostar 199 kr. Paketet innehåller en extra kam.

Säljs hos välsorterade elektronikkedjor.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.