Black Friday – bästa shoppingtipsen inom träning och hälsa historien bakom och 6 webbshoppar

Black Friday – bästa shoppingtipsen inom träning och hälsa

Black Friday är USAs största shoppingdag med erbjudanden och rabatter som Sverige såklart hakat på. Allt fler webbshoppar tar tillfället i akt och vi har samlat några av de bästa inom träning och hälsa. Läs historian bakom Black Friday och fynda hos 6 hälsoinriktade butiker. Ett passande tillfälle att skämma bort dig själv eller passa på att köpa julklappar? Tänk vad skönt att ha det klart redan i november.

Att shoppingdagen, eller shoppingvecka, är här för att stanna kan vi vara säkra på. Men hur började det hela? 

Black Friday är i USA dagen som kommer efter Thanksgiving, fjärde torsdagen i november. Det har kommit att bli USA:s största shopping- och readag. En rivstart på julhandeln tillsammans med Cyber Monday som infaller tre dagar senare. Under Thanksgiving är det många som besöker föräldrar eller andra släktingar, vilket kan innebär att de reser och är lediga på fredagen. Ett utmärkt tillfälle att shoppa!

Varför ”Black Friday”? Namnet kommer från Philadelphia där det syftar på den stora trafik- och fotgängarökningen dagen efter Thanksgiving. 1975 började uttrycket spridas utanför Philadelphia och nu är det en allmän benämning i USA för dagen då flera webbutiker erbjuder billigare varor. I USA öppnar alla butiker väldigt tidigt, somliga redan vid midnatt, och stänger väldigt sent för att maximera shoppingtiden.

Black Friday är inte är någon officiellt ledig dag i USA, men ändå är skolor och vissa arbetsplatser stängda för att möjliggöra en långhelg med Black Friday som klämdag.

2013 uppmärksammade flera svenska butikskedjor och e-handelsföretag Black Friday med specialerbjudanden. Det resulterade i att näthandelns försäljning ökade med 100% jämfört med en vanlig fredag. Då var det mest böcker, datorspel och filmer som handlades, men nu kan du hitta erbjudanden inom det mesta. Träning och hälsa till exempel..

Black Friday – 6 webbshoppar med bra erbjudanden inom träning och hälsa


– Bodystore.com – 20% på hela sajten från och med torsdag eftermiddag. Här hittar du allt mellan träningskläder, hälsokost, redskap och tillskott.

Bikester.se – upp till 50% på cyklar och cykeltillbehör. 10 nya erbjudanden varje dag.

addnature.se – 10 nya erbjudanden varje dag inom outdoor.

Sportamore.se – 10 dagar med ”OMG-deals”. Skor, jackor, träningskläder och mycket mer till specialpriser.

Stadium.se – 25% rabatt på utvalda produkter varje dag.

TheBodyShop.se – har inga speciella rabatter för Black Friday, men en välfylld adventskalender full av skönhetsprodukter från 495 kr. Alla produkter av finaste etiskt framställda ingredienserna för ett sortiment av naturinspirerade produkter. Värt sitt pris med tanke på hälsa för såväl djur som människor och natur.

Text: Anna Lissjanis

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.