Rulla fruktiga rawfoodbollar som smakar sagolik fruktkaka och även sätter fart på den trögaste mage, bästa ”Belly Bombs”.
Fruktiga rawfoodbollar som både är goda, fullproppade av näring och ger dig god magkänsla? Yes, prova att göra ”Belly Bombs”, men även om väldigt smarriga – kom ihåg att äta en åt gången för att se hur din mage reagerar innan nästa.
Belly Bombs – fruktiga rawfoodbollar
Ingredienser för 10-15 st:
- 2 dl cashewnötter
- 2 dl torksade katrinplommon eller aprikoser
- 4 msk linfrön
- 2 msk chiafrön
- 1 dl mosade blåbär, avrunna
- 1 tsk blåbärspulver
- 1 msk manukahonung
Superfoodboost!? Testa att antioxidantboosta smeten till dina fruktiga rawfoodbollar med andra bärpulver och torkade bär som tranbär, granatäpple och nypon.
Gör så här:
- Blötlägg katrinplommon eller aprikoser.
- Kör nötterna i mixern tills du får ett fint nöthack, häll i väl urkramad frukt, linfrön, chiafrön, blåbär, pulver och honung.
- Kör i 1 minut till.
- Ställ i kylen i ca 1 timme och forma sedan bollar som rullas i hackade cashewnötter eller torkade blåbär.