Bästa valet när du ska köpa cykelhjälm?

cykelhjälm

Under sommaren spenderar många av oss mer tid på cykeln – det perfekta fordonet till jobbet, gymmet eller badstranden. Samtidigt bör risken att skada sig tas på högsta allvar och speciellt ditt huvud är viktigt att skydda. Men vilken cykelhjälm ska du välja?

Kanske tänker du ”cykelhjälm som cykelhjälm” vid valet bland olika modeller, men faktum är att skillnaden kan vara väldigt stor. Inte bara pris och utseende, utan också i hur bra de faktiskt skyddar ditt huvud om du skulle råka ut för en olycka.

Bästa valet när du ska köpa cykelhjälm?

Det bästa är alltid att hitta en cykelhjälm som passar dig både rent fysiskt på huvudet, hur- och var du cyklar, din budget och stil. Flera altiernativ hittar du hos TCMcykel, en stor återförsäljare av cykeltillbehör där speciellt en hjälm märket Specialized rekommenderas.

Specialized Align II Mips blev i år utsedd till ”Bra val” av Folksam. Deras tester visar vilken cykelhjälm som skyddar ditt huvud bäst vid sneda slag och rotation eftersom det kan finnas stora skillnader mellan olika cykelhjälmar – både när det kommer till hur mycket de kostar och hur bra de skyddar om olyckan är framme.

Utsedd till ”Bra val” av Folksam

Hjälmen har bland annat ett smart ventilationssystem för att optimera vindflödet och kyla ner huvudet – helt rätt den här årstiden. Och oavsett när du cyklar är det viktigt att synas i trafiken, även om det inte är helt kolsvart ute. Glöm därför inte att tänka på att synas ordentligt när du ger dig ut, inte minst kvällstid även i sommar. Den här hjälmen är utrustad med reflekterande detaljer för just ökad synlighet i mörker. 

cykelhjälm
Alla cykelhjälmar hos TCMcykel är godkända och uppfyller den lagstadgade standarden för cykelhjälmar.

Specialized Align II Mips har även ett systen som ger hjärnan extra skydd vid olyckor, MIPS (Multi-directional Impact Protection System). Detta innebär att huvudet får utrymme att röra sig vid sneda slag för att minska den farliga rotationsrörelsen, annars väldigt skadligt för just hjärnan. Hjälmen är också utformad för att du ska få en så bekväm passform som möjligt, samtidigt som den har en hög säkerhet för dig när du sitter på cykeln med en snygg, stilren design. Med andra ord, en riktigt bra cykelhjälm som skyddar, men till ett bra pris.

▶︎ Specialized Align II Mips hittar du här i flera olika färger!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.