Bäst i test – Tandblekning hemma

tandblekning hemma

Bländande vitt leende är drömmen för många. Vi har testat produkter för att få vitare tänder hemma och utsett vilken vi tycker är bäst i test!

Många drömmer om ett vitt leende. Att bleka tänderna eller använda produkter för att få vitare tänder är ett sätt att få bort fläckar och missfärgningar på tänder. Tandblekning hemma är ett populärt alternativ till att gå till tandläkare och bleka tänderna.

SportHälsa har testat tre olika tandblekningar för hemmabruk. Förutom det mest uppenbara, hur mycket tänderna bleks, har vi även utvärderas saker som hur lättförståeliga instruktioner är samt eventuellt obehag.

Varför får man missfärgningar på tänderna?

Att ha gula eller missfärgade tänder är vanligt och beror på lite olika saker. Den absolut vanligaste orsaken är vad du äter och dricker. Vissa livsmedel påverkar gradvis färgen på tänderna. Exempelvis kaffe, te, Coca-Cola, rödvin och rödbetor missfärgar tänderna.

Många kanske är omedvetna om att väldigt kall eller varm mat kan missfärga lättare eftersom färgen tar sig igenom porerna i emaljen lättare. Att cigaretter och snus missfärgar tänderna är det nog betydligt fler som är medvetna om.

Bäst i test – Tandblekning hemma

ANNONS
Blek tänderna hemma med nöjd-kund-garanti, pris 499 kronor.

Confident Smile startkit

Startkitet för tandblekning från Confidentsmile innehåller munskenor, tandblekningsgel för cirka 36 behandlingar (normalt behövs cirka 10–15 st) och LED-lampa.

495 kr

Bra produkt jag kan tänka mig använda igen.

Testpersonerna som provade Confident Smile upplevde den enkel att använda och helt smärtfritt. Samtliga testpersoner fick vitare tänder, varav en blekte fyra skalor på fyra dagar.

ANNONS
Blek tänderna hemma med nöjd-kund-garanti, pris 499 kronor.

Swiss Clinic Teeth Whitening System

Whitening System är en tandblekning speciellt framtagen av tandläkare. Behandlingen görs med skena och gel.  Behandlingsperioden varierar mellan 3-7 dagar men ormalt ser man resultat redan efter 2–3 dagar.

590 kr

Lång behandlingstid per tillfälle men helt klart värt det, med tanke på resultatet.

Testpersonerna som blekt tänderna med Swiss Clinic upplevde att medföljande instruktioner var otydliga och de på hemsidan var betydligt mycket bättre. Behandlingstiden på 1 timme per tillfälle är långt och svårt att få till. Men testpersonerna var glada över resultatet då samtliga fick märkbart vitare tänder.

ANNONS
Blek tänderna hemma med nöjd-kund-garanti, pris 499 kronor.

iWhite Instant 2

iWhite Instant 2 används enkelt hemma i 20 minuter per dag under 3 dagar i sträck. Produkten består av 6 tunna förfyllda skenor med gel. Vi blev försedda med iWhite Instant Whitening Tandkräm som komplement.

219 kr
Tandkräm 69 kr

Jag märke skillnad bara av att använda tandkrämen. Smidigt!

Det må vara bra och smidigt med förfyllda skenor. Testpersonerna som provat iWhite 2 upplevde dock att gelen lätt hamnade i munnen när de sattes på. Troligen för att lösningen ska passa alla, stora som små tänder. Gelen var smärtsam mot tandköttet på en av personerna.

Samtliga personer fick vitare tänder och de var alla överens om att endast tandkrämen i sig gjorde skillnad.

1 kommentar

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras