Bäst i test av solskydd – utvärdering av 6 produkter

Varma strålar mot bar hud. Gyllene färgskala som ger dig en frisk och fräsch look. Nu när sommaren är här vill många av oss njuta maximalt av solen och dess positiva effekter, men många av oss är även medvetna med farorna och använder solskydd för att skydda oss mot hudcancer. Men vilken produkt ska du välja med tanke på solskyddsfaktor, doft, tålighet i vatten, miljövänlighet och prisvärdhet? Vår testpanel har utvärderat sex av marknadens främsta produkter.

Kriterier som togs i beaktning var doft, lätthet att smörja in i huden, hudens reaktion efter 30 minuter i solen, miljövänlighet och prisvärdhet. Här ser du resultatet.

bäst i test solskyddBäst i test av solskydd

Godast doft: Hawaiian Tropic – Dry Spray Oil SPF20. ”Luktar sommar!”

Lättast att smörja in: Swissform – Sun Care SPF 25. ”Lättsmord, dryg och kladdar inte.”

Bäst miljöval: Eco Cosmetic – Sun Milk SPF30. ”Min favorit eftersom den är miljövänlig och 100% naturlig.”

Mest prisvärd: Evy Technology – Sunscreen Mousse SPF30. ”Det behövs inte mycket mousee för att täcka kroppen.”

Bäst skydd mot solen efter 30 minuter:Samtliga får högsta betyg. Huden reagerade inte”.

Högst totala poäng: AnneMarie Borlind – Sun Care SPF20. ”Doftar klassisk solkräm och är lätt att smörja in.”

6 Kommentarer
 1. Hej!
  Har läst er undersökning. Är förvånad över att ni inte uppmärksammat att Swissforms produkter är ekologiska samt att solkrämerna är utan nanopartiklar. Med dessa fakta i er undersökning skulle den solkrämen ha fått bäst poäng.

  Med vänlig hälsning, Anki Herdell

   1. Hej igen!
    Tack för ditt svar! I den text jag kan läsa om Swissform står det : Ej djurtestat samt Uppfyller miljökrav. Jag kan inget se om nanopartiklar.
    Med vänlig hälsning, Anki

 2. Hej!
  Hur kan ni uttala er om att doften är ”bäst” på Hawaian Tropic och doftar sommar, då den doftar bla massa cocos? Jag personligen avskyr cocos och vaniljdoftande saker, så jag instämmer inte alls med er bedömning.
  Hade varit mer korrekt om ni ”beskrev” dofterna på varje produkt. Då är det upp till var och en, att veta och bestämma vad de skulle föredragit som doft på sin solkräm.
  Swissform Sun Cream doftar tex. av fräsch sommar, som ger en förförisk doft enligt min egna åsikt och många andras. Det är min personliga favorit, som troligen framgår. Då den dessutom ger len och mjuk hud, som ni beskriver, pga att den innehåller vårdande ämnen som skyddar din hud, genom att återfukta den bla.
  Därav anser jag det ej vara ett bra sätt, att utgå ifrån vad någon/några av er testpanel personligen föredrar för doft och sedan gå på det.
  Men självklart en trevlig undersökning generellt!
  Med vänlig hälsning, Jeanette Gunér

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.