Baka med LCHF

Malin Nylén: ”Många är rädda för gluten i dag”

Fler och fler tillämpar LCHF-dieten och självklart går det även att göra klassiska godsaker till kaffet med LCHF.

Fler och fler människor upptäcker fördelarna med att äta enligt LCHF-modellen – naturlig mat med mindre kolhydrater och lite mer fett. Att trolla fram utsökta middagar är sällan ett problem, men när det bjuds på fika eller kalas har alternativen till traditionella bakverk lyst med sin frånvaro. Med den här boken blir det ändring på det. Här finns 40 recept på såväl traditionella svenska klassiker som nyare spännande bakverk – alla innehåller de ytterst få kolhydrater och är bakade helt utan socker och mjöl.

I boken ersätts vetemjöl av framförallt kokosnötsmjöl som påminner mycket om vanligt mjöl, men utan att ha vetemjölets negativa påverkan på blodsockret och kroppen. Istället för socker används små mängder av de naturliga sötningsmedlen erythritol och stevia.

Med gott samvete kan man kalla Marianns bakverk för hälsosam bakning. De har en näringsfördelning som riktig mat, och är både mättande och nyttiga.

Så ta och damma av mormors finservis. Med hjälp av recepten i den här boken kan du nämligen bjuda på sju sorters kakor igen. Dessutom helt utan att oroa dig för formen. Här finns enklare bakverk till helgfikat, men också fina moussetårtor, cupcakes, gräddtårtor och pajer som passar till de stora högtiderna.

Ur innehållet:
Brownies
Chokladrulltårta
Citron- och limepaj
Gräddtårta
Hallonmoussetårta
Kanellängd
Kladdkaka
Kärleksmums
Mazariner
Mjuk pepparkaka
Moccarulltårta
Semla – till fettisdagen
Tigerkaka
Våfflor – till våffeldagen

Fotograf: Martin Skredsvik

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Innan du spelar på casino utan svensk licens är det viktigt att du har full koll på vad som gäller och vilka casinon som är bäst.