Har du testat att baka bröd med durramjöl? Det kan vara kul att testa något nytt. Här kommer ett recept utan jäst vilket gör att bröden liknar pitabröd.
Durra är ett glutenfritt mjöl med ursprung i norra Afrika och odlas idag en hel del i Asien. Det är faktiskt perfekt att baka med och det är även spännande att prova nya alternativ till vetemjöl!
Recept pitabröd med durra:
Tre bröd
2 dl durramjöl från exempelvis Risenta
1,5 dl mandelmjöl från exempelvis Risenta
1 tsk bakpulver
1/2 msk honung
1 msk olivolja
3 dl vatten
Lite extra durramjöl till utbakning
Ugnen: 225 grader
Blanda alla torra ingredienser för sig och de blöta för sig, blanda sedan ihop dessa och låt stå ca 10 minuter. Forma sedan till tre platta bröd och grädda i ugnen i ca 10-15 minuter och låt sedan svalna på galler innan servering 🙂 Kan användas till matlagning (grytor osv) eller ätas med något gott pålägg och en kopp kaffe!
Ha en fin fredag <3
Text och bild: Linn Appelskog