Auktion för Barndiabetesfonden

Auktion för Barndiabetesfonden

Vill du bli ägare till Erik Bromsgårs unika fotografi på Zlatan och samtidigt bidra till Barndiabetesfondens viktiga arbete?

Onsdag 14 november hålls en auktion till förmån för Barndiabetesfonden. Förutom ett svartvitt fotografi av Zlatan går det även att lägga bud på ett exklusivt porträtt av Drottning Silvia taget av Denise Grünsten på drottningens 50-årsdag, en aftonväska i begränsad upplaga från Bottega Veneta, klockor från Breitling och Hermès, fotokonst av Nathalia Edenmont och Mattias Klum, exklusiva sängkläder för barn från Lexington Superior, hotellvistelse på lyxiga La Recidencia på Mallorca, silverarmband från Efva Attling och mycket annat. Alla intäkter under kvällen går oavkortat till forskning kring barndiabetes, så kallad diabetes typ1.
                             – Barn som drabbas av diabetes har en livslång sjukdom framför sig med dagliga blodsockermätningar och insulininjektioner. Det är fortfarande okänt varför vi får diabetes typ1 och därför behövs mycket mer pengar till forskning, säger professor Johnny Ludvigsson, Barndiabetesfondens ordförande.

Varje dag insjuknar två barn i Sverige i typ 1-diabetes, en livslång och obotlig sjukdom som innebär dagliga insulininjektioner och många sjukhusbesök. Barndiabetesfonden och läkemedelsföretaget Lilly vill ändra de drabbade barnens situation genom att samla in medel till fortsatt forskning och på sikt lösa gåtan barndiabetes.

Observera att inga avgifter tillkommer på det klubbade beloppet då Stockholms Auktionsverk avstår samtliga provisioner.
Mer information hittar du här https://auktionsverket.se/aktuellt/barndiabetesfonden/

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras