Att tänka på när man vill bygga ett hemmagym

Att bygga ett gym hemma kan bli ganska dyrt, beroende på vad du vill ha. Men det går att bli stark utan att lägga ner alltför mycket pengar. Det finns tre sätt att bygga ett budgetvänligt hemmagym:

  • Köp begagnad utrustning
  • Bygg din egen utrustning
  • Köp ny utrustning från lågprisleverantörer

Välj var gymmet ska vara

En av de viktigaste frågorna är i vilket rum i huset du ska ha ditt gym. Det måste tåla belastningen från vikterna och att man släpper skivstången i golvet. Om så inte är fallet, kan det bli en extremt dyr historia. Vanliga rum i hus är inte lämpliga, eftersom de inte är gjorda för att klara belastningen. Huset kan få svåra skador. Satsa på bottenvåningen i ett hus med platta på mark eller i en friggebod på betongplatta. En källare går också bra så länge ventilationen är bra.

Det är viktigt att rummet inte blir för varmt och att du får in mycket syre. Ofta blir det mycket trevligare om man har ljuddämpning i rummet, dels för sig själv som vistas där inne men även för resten av familjen. En bra tjock gummimatta på golvet eller ljudabsorbenter på väggarna är bra. Kakel och klinker är dåliga material. Det är hårt, ljud studsar och det spricker lätt.

Utrustning

När du väljer utrustning bör du fundera på vad målet med din träning är. Ska du bygga stora muskler eller satsa på uthållighet och att stärka kroppen med smarta övningar? Utgå ifrån de viktigaste delarna av utrustningen som du behöver för att maximera din träning. De flesta vill till exempel ha ett par olika skivstänger, viktplattor, en bänk, hantlar och/eller kettlebells, en pilatesboll och något för att träna kondition.

Många tar ett lån för att bygga ett gym hemma. Vilket är något som verkligen kan löna sig i längden. Om ni är två i hushållet som betalar 3 000 kronor vardera om året på gymkort, så tar det inte många år innan ni har tjänat in kostnaden för gymmet. Läs mer om privatlån och jämför räntor innan du lånar.

Bygg gymmet efter ditt behov

För konditionsträning måste du utgå ifrån hur stor plats du har och vilken typ av träning du föredrar. Många gånger skänks träningscyklar och crosstrainers bort gratis, men vill du hellre ha ett löpband blir det betydligt dyrare. Ett löpband är oftast bättre i längden. Det bästa sättet att bygga ett billigt hemmagym är att bevaka marknaden för begagnad utrustning. Kolla på Blocket, Facebook Marketplace och hör med de lokala gymmen. Om du är praktiskt lagd är det möjligt att bygga sitt eget hemmagym. Om du söker på ”DIY gym” får du upp många förslag på hur du kan gå tillväga.

Köp utrustning som passar dig och dina behov. Du behöver inte det värsta av allt. Fokusera på hur mycket du kommer att träna och vad du vill ha. Många monterar en TV på väggen framför löpbandet eller har en bra ljudanläggning i rummet för att inte bli uttråkade. Fundera över vilka behov du har och utgå ifrån det när du bygger ditt nya gym.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.