Att odla grönsaker är nyttigt både för kropp och själ

Att odla grönsaker är nyttigt både för kropp och själ

Grönsaker som odlats hemma smakar betydligt mer och mer nyttigheter än köpta grönsaker. Dessutom är en odling hemma trevligt även för själen.

Nu i vårtider är det hög tid att väcka odlarfingrarna, köpa jord och börja plantera hemma. Oavsett om du har en stor trädgård, en liten eller om du har balkong kan du odla dina egna grönsaker. I boken Grönsaksodling, som nyligen blev utsedd till årets trädgårdsbok 2010 finns alla tips du behöver för att komma igång.

Så för dig som är nybörjare men inte vet hur du ska komma igång finns nu räddningen. I boken får du hjälp att odla fräscha, läckra grönsaker. Författaren Lena Isrealsson guidar från första spadtaget till gödsling, sådd och skörd. Metodiskt och lustfyllt. Med korta och effektiva texter och med inspirerande bilder från grönsaksodlingar i hela Sverige.

Det är inte svårt att odla grönsaker och det är precis det som är Lena Israelssons tema: effektivt, ekologiskt och i liten skala. Del 1 handlar om odlingstekniken, del 2 om hur man odlar de 30 vanligaste grönsakerna. I del 3 ges fördjupande fakta, bland annat en praktisk lathund för grönsaksodling och en lättöverskådlig odlarkalender över hela året.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras