Att livnära sig på sportbetting

Sportbetting är något som verkligen är på framfart och speciellt sedan den nya svenska regleringen inom online betting och casino trädde i kraft i januari 2019. Det betyder att det har blivit mycket tryggare för svenskar att spela, då alla online bettingbolag som vill vara verksamma i Sverige måste inneha en licens från svenska spelinspektionen.

Denna nya möjlighet har gjort att ett flertal svenskar redan har börjat med sportbetting för att livnära sig. Vissa tror till och med att sportbetting online kommer att bli lika accepterat som handel med värdepapper är idag. En av de stora fördelarna med sportbetting jämfört med handel med värdepapper är att du inte behöver betala någon vinstskatt på dina spelvinster och att tack vare alla betalningsmetoder det finns idag så är det möjligt att få snabba vinster utbetalade på bara några minuter.

Att livnära sig på sportbetting

Intervju med: Johan B

Ålder: 27

Yrke: Sportbetting

En yrkesspelare är Johan B, som är 27 år gammal och kommer från mellersta Sverige. Under de senaste fem åren har han spelat mycket på sportbetting och även vunnit en del stora vinster.

”Tidigare har det mest varit som ett nöje”, berättar Johan, ”men sedan Sverige fick en reglerad marknad livnär jag mig nästan helt på betting.” Johan spelar nästan bara på svensk och engelsk fotboll samt NHL-hockey, då dessa är sporter som han känner till. Dessutom är organisationerna bakom dessa ligor helt legitima och det finns många regleringar som styr sporterna. Som Johan säger händer det dock även att han lite impulsivt spelar på mer udda sporter, såsom cricket och ibland även på e-sporter. När vi frågar Johan varför han just väljer e-sport, vilket ju inte är en riktigt sport, svarar han att just anonymiteten bakom spelarna gör det häftigt.

Hur går då Johan tillväga för att veta vilka matcher han ska spela på och hur mycket han vill spela för?Statistikär väldigt viktigt”, säger Johan, och i samma mening berättar han att han har flera högskolepoäng både i statistik och i sannolikhetslära. Med statistik menar han att se utfallen av inbördes möten mellan lagen, antal vunna matcher i rad, antal förlorade matcher i rad och resultat av gjorda och insläppta mål under de 7-12 senaste matcherna beroende på motståndare. Han konstaterar även att förutom statistik och de odds som olika online betting-sajter erbjuder kollar han även upp flera olika gratis speltipssom sportentusiaster erbjuder online.

Dessa är tips som inte gynnar någon, vilket betyder att det inte finns någon bakomliggande tanke från de som delar med sig av sin erfarenhet”, säger Johan. Själv delar han också med sig av sina tips när folk frågar och ganska ofta vill hans vänner spela tillsammans med honom, då de vet att han har stenkoll. ”Men”, som Johan tillägger, ”oavsett hur bra statistiken än ser ut och vilka odds som finns, så är det omöjligt att komma ut som en vinnare innan slutsignalen har gått”.

Ett råd som Johan ger till sådana som vill prova på sportbetting och som tidigare inte har vågat, är att ta del av den välkomstbonus som många betting-sajter erbjuder nya medlemmar. På detta sätt har man möjlighet att spela för riktiga pengar utan att behöva använda sina egna.

Självklart önskar vi Johan all lycka och ser fram emot att följa honom i hans yrkeskarriär inom sportbetting.

Han avslutar med att påpeka att spel är väldigt beroendeframkallande och rekommenderar stödlinjen.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.