Årets hetaste yogaresor

Årets hetaste yogaresor

Yogatrenden fortsätter och nu väljer allt fler att åka på yogaresor runtom i världen. Vi har spanat in några av årets hetaste yogaresor som garanterat ger en minnesvärd, avkopplande och lärorik semester!

Yoga är en minst 5 000 år gammal tradition vilket gör träningsformen till en av världens äldsta levande andliga traditioner. I dag har yoga blivit en av de populäraste träningsformerna och yogaklasser återfinns numera på de flesta gym runtom i Sverige. Men nu vill allt fler svenskar även yoga i andra länder.

– Med det höga tempot vi lever i idag väljer många att yoga för att stressa ner och få en stund för sig själv. Att åka på en yogaresa är för många det perfekta sättet att få ett miljöombyte, upptäcka nya platser men samtidigt göra något aktivt mer än endast sola och bada, säger Anders Zimdahl. vd, InShape Travel.

Yogaresor runtom i världen
Sedan sju år tillbaka har den familjeägda resebyrån InShape Travel arrangerat yogaresor och wellnessresor över hela världen.

– Våra yogaresor har yogan i centrum, ofta bor du på små, personliga platser med en yogisk atmosfär. Klasserna hålls av erfarna yogainstruktörer och utförs ibland i yogastudios, ibland utomhus på stranden. Vissa resor har svensk medföljande instruktör, andra har engelsktalande instruktör på plats. Maten du äter under resan är nyttig och ofta serveras vegetariska rätter. Bokar du en yogaresa hos oss kan du vara säker på att få en unik yogaupplevelse, dessutom kan du känna dig trygg eftersom vi har den lagstadgade resegarantin som många andra yogarese-arrangörer saknar.

Yoga och detox
Yogaresornas upplägg varierar, några resor har ett mer fullspäckat schema och kombinerar även andra aktiviteter så som dykning, detox eller surfning. Andra yogaresor har inte lika många aktiviteter inbokade och ger därmed mer utrymme till egentid.

– Hur många yogapass resorna har på schemat varierar. Men gemensamt för de flesta resorna är att det alltid finns tid för att sola, bada och hitta på egna aktiviteter. Många som följer med på våra yogaresor åker själv, under resans gång träffar man alltid nya vänner och bekantskaper. De flesta som följer med på resorna är kvinnor i 30-60 år och vi åker vanligtvis i grupper om 10-15 personer. Att åka på en yogaresa är det perfekta sättet för att komma igång, hitta ny motivation eller bara lära sig mer om yoga i en unik miljö, avslutar Anders Zimdahl.


Fem av årets hetaste yogaresor

1. Yoga vid röda havet, Egypten
En underbar yogasemester i det idylliska Dahab på Egyptens rödahavskust. Dahab har en väldigt avslappnad atmosfär, perfekt för en yogasemester. Staden har behållit sin småskalighet och charm. Här finns inga höga hotell eller parasolldjungler, utan bara trevliga och gemytliga små strandhotell och personliga solcaféer där du i många fall kan kliva direkt från bordet till solstolen eller ner i det ljumma havet.  

Nästa avresa: 11 april, 2015
Yoga: Sivanandayoga är en mjuk och behaglig yogastil med fokus på andning och avslappning. Yogaklasserna 11 stycken under veckan är ca 1,5 timme och innehåller övningar som förbättrar din rörlighet och styrka, skapar lugn och självförståelse, och innehåller även andningsövningar och meditation. Nivån är lugn i början för att stegvis höjas under veckan allteftersom gruppen utvecklas. 
Läs mer här: Yoga vid röda havet

sites/default/files/Röda havet_0.jpeg

 

 


2. Detox, yoga och meditation, Turkiet
Adrasan är naturskönt beläget vid en 2 kilometer lång underbar strand med bergen i bakgrunden. Du bor i ett fint litet hotell med lummiga omgivningar och med varm och mysig gästfrihet ca 2 kilometer från stranden dit dit det går gratis transfer under sommaren (det tar ca 25 minuter att promenera). Hotellet har ett stort yogarum men även trädgården och stranden är lämpliga för yogaklasser, det är underbart att göra yoga utomhus! 

Nästa avresa: 9 maj 2015 
Yoga: Varje dag deltar du i 90 till 120 minuters yoga både morgon och kväll. Yogapassen innehåller yoga rörelser, yogadans, självmassage, och guidad djupavslappning.
Läs mer här: Detox, yoga och meditation

sites/default/files/detox_1.jpeg

 

 


3. Virya- och yinyoga, Spanien

En vecka full med yoga, sol, god mat och mycket glädje. Kursen hålls i södra Spanien med utsikt över havet. Här råder en lugn atmosfär samtidigt som det bara är några minuters promenad till strandrestauranger, caféer och fantastiska nästan tomma stränder. 

Nästa avresa: 27 juni 2015
Yoga:
 Under veckan bjuds det på en härlig blandning av Yin och Yang för ökad balans i tillvaron! Yogapass hålls både på morgonen och kvällen, lär dig hitta energi på morgonen och varva ner på kvällen. Viryayoga är en dynamisk yogaform med fokus på biomekanik. I systematiskt komponerade yogaserier får du en tuff och rolig yogaträning med små filosofiska teman i varje klass som ger tanke för själen.
Läs mer här: Virya- och yinyoga

sites/default/files/123_0.jpeg

 

 4. Mediyoga och mindfulness, Italien
Yogaretreat ger dig tillfälle att fördjupa dig i Mindfulness och fylla på med energivande MediYogapass två gånger om dagen. Passen kombinerar andning, MediYoga, Mindfulnesstekniker med viktiga reflektioner i livet: tillit, tålamod, tacksamhet etc. Du får gå på en mindfulnessvandring i vacker miljö och praktiserar mindful eating en dag. Hotellet ligger vackert beläget på Siciliens nordkust vid den vackra Caldura-bukten – en värld av klippor, små soldränkta bukter, strand och hav, nära den förtjusande lilla staden Cefalú.

Nästa avresa: 25 juli 2015
Yoga:
 Yogapassen är mjuka men dynamiska och passar alla, oavsett ålder eller tidigare erfarenhet. Mindfulnessattityderna hjälper dig att uppfatta kroppens signaler, om du behöver utmana dig själv eller anpassa övningarna efter kroppens begränsningar eller dagsform. Målet med passen är att återfinna glädjen i vardagen genom att ge verktyg att ta hand om kroppens behov.
Läs mer här: Mediyoga och mindfulness

sites/default/files/DSC_61270_0.jpeg

 

 

 


5. Yoga i regnskogen, Malaysia
En fantastisk upplevelse i Borneos regnskog. Du bor på ett retreatcenter omsluten av djungelns alla läten. Genom en blandning av yoga, meditation, utflykter och god renande mat har du möjlighet att få en helrenovering av både kropp, sinne och själ. Samtidigt får du en stor upplevelse av Borneos natur och kultur. 

Nästa avresa: 22 november 2015
Yoga: Varje dag deltar du i 90 till 120 minuters yoga både morgon och kväll. Yogapassen innehåller yoga rörelser (asanas), yogadans, självmassage, och guidad djupavslappning.
Läs mer här: Yoga i regnskogen

sites/default/files/Yoga_0.jpeg

Nyfiken på fler yoga- och wellnessresor? Gå in på: inshapetravel.se

Text: Redaktionen

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.