Årets häftigaste aquathlon i Tylösand

Årets häftigaste aquathlon i Tylösand

Laddad för sol, bad och ett lopp utöver det vanliga? Lördagen den 25 juli arrangeras Tylösand Aquathlon & Swim. Loppet som bjuder på en riktig folkfest för både publik och deltagare.

Tylösand Aquathlon & Swim

Datum: 25 juli 2015

Plats:
Tylösand, Halmstad

Klasser aquathlon:

2 Km simning & 21 km löpning
2 Km simning & 14 km löpning
2 Km simning & 7 km löpning
1 Km simning & 7 km löpning
400 m simning & 21 km löpning
400 m simning & 7 km löpning

Klasser enbart simning:
2 Km simning
1 Km simning
400 m simning

För anmälan och mer information:
tylosandaquathlon.com

Löparboomen fortsätter i Sverige och allt fler anmäler sig till löplopp runtom i landet. Nu ökar även intresset för aquathlon, den fartfyllda sporten där löpning kombineras med simning.

– Aquathlon är en bra introduktion för nybörjare som är intresserade av triathlon där även cykling ingår, men också för erfarna triathleter som tränar inför triathlon-tävlingar. Intresset för sporten växer också stort bland deltagare som vill tävla och förbättra sin fysik med enbart kombinationen simning och löpning, säger Anders Björkholm, en av arrangörerna till Tylösand Aquathlon & Swim.

Aquathlon i Tylösand
Loppet Tylösand Aquathlon & Swim arrangeras för andra året i rad och riktar sig till såväl nybörjare som motionär och elit. Loppet inleder med simning och avslutas därefter med löpning. Tävlingen är sanktionerad av Svenska Triathlon Förbundet och Svenska Simförbundet. Under tävlingsdagen kommer det även genomföras livräddningsutbildning för blivande funktionärer och intresserade i samarbete med Svenska Livräddningssällskapet.

– Det blir en fantastisk upplevelse för deltagare och åskådare då banan går parallellt med stranden till en av Sveriges mest välbesökta badstränder. Tylösand har en vacker dag över 50 000 besökare. Starten sker i form av en masstart från stranden vid Livräddartornet, fortsätter med öppet vatten simning i Tylösandsbukten och avslutas med löpning på Prins Bertils-stig och i terrängen runt Tylösand. Deltagarna erbjuds också möjligheten att enbart simma.

Delta i aquathlon-VM
Nytt för i år är att deltagare i Tylösand Aquathlon har möjligheten att ansöka hos Svenska Triathlonförbundet om att delta i Internationella Triathlon Unionen Aquathlon-VM. Världsmästerskapet i Aquathlon arrangeras första dagen av VM i Triathlon i Chicago den 15 – 20 september 2015.

– VM-distansen är 750 meter simning med avslutande 5 kilometer löpning. Vill man som deltagare i Tylösand tävla i Aquathlon-VM måste man inneha en triathlon-licens från Svenska Triathlonförbundet.


För anmälan och mer information: tylosandaquathlon.com

Text: Redaktionen

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.