Är det värt att betala för ett gymkort?

För en hel del människor är det ett riktigt slöseri med pengar att betala för ett gymkort, medan det för andra är en riktig morot som gör att man tränar trots att man kanske hellre hade gjort något andra. När man ska avgöra om det är värt pengarna eller inte, måste man fundera över vilka behov man har. Vad vill du göra? Måste det du vill göra utföras på ett gym? Det kan ibland vara ganska dyrt med ett medlemskap på gymmet, och man måste inte egentligen betala ett öre för att hålla sig i form.

Kostnad och betalning

Hur mycket är du villig att spendera på din träning, och vad behöver du egentligen? Föredrar du att vara ute och åka skidor på vintern, att cykla året om och att springa på sommaren? Då kanske du egentligen inte behöver något gymkort överhuvudtaget. Om du betalar för ditt medlemskap varje månad, se till att du faktiskt använder dina tjänster. Titta även på dolda avgifter. Man betalar en summa per månad, men tillkommer det övriga kostnader, och vad ingår?

När det gäller betalningen för gymkortet har man oftast bara kortbetalning eller faktura att välja mellan. Många branscher online har utvecklat flera alternativa betalningsmetoder för att det ska passa en större grupp människor, men i träningsbranschen är man oftast fortfarande fast i det traditionella sättet att betala. Ett exempel på en bransch som är väldigt flexibel är spelbranschen. Casinon betalningsmetoder innefattar allt från banköverföring och kortbetalning till att kunna betala med sin telefonräkning eller använda kryptovalutor i betalningsprocessorer såsom Skrill och NetEller.

Betala bara för vad du kommer att använda

Självklart kan man träna utomhus eller hemifrån, helt gratis. Det är också något du måste ta i beaktande när du överväger att köpa gymkortet. Har du disciplin nog att göra det, eller tycker du att det är lättare och roligare på ett gym? Oavsett om du styrketränar, går, cyklar eller springer, kan du gå ner i vikt och bygga muskler utan att betala för ett medlemskap på gymmet.

Många gym har byggt sin affärsmodell runt att folk inte dyker upp. Det är därför så många gym försöker att få kunderna att skriva upp sig på långa kontrakt. Om du inte är intresserad av att medverka i någon gruppträning eller olika typer av spinning– eller gympaklasser, var noga med att inte betala för ett gymkort som inkluderar den typen av träning. Det är oftast det som kostar mest pengar.

Provträna och tänk på din rutin

Besök flera gym i närheten av där du bor och provträna innan du betalar något. Tänk på hur bekvämt eller jobbigt det är att nå gymmet vid den tid du oftast kommer att gå och träna. Har gymmet allt du behöver för din träning? Är det för mycket folk? Finns det tillräckligt med löpband att använda på den tid du oftast kommer att vara där? Om du inte är nöjd, köp inte ett medlemskap.

Tänk på dina rutiner, inklusive din pendling, när du ska välja ett gym. Behöver du ta med dina gymkläder till och från jobbet, och är det ok? Om gymmet ligger en bit bort, kommer du att bli lat och inte dyka upp? Var ärlig mot dig själv och tänk efter vilken typ av bekvämlighet som är viktigt för dig, innan du köper ett gymkort.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.