Apollo satsar på natursköna träningsläger för alla

Apollo satsar på natursköna träningsläger för alla

Det har blivit en trend att träna på semestern och alltifrån löpning till simning lockar under lediga dagar. Researrangören Apollo gör sitt yttersta för att möta det. I år har företaget utökat träningsmöjligheterna med nya träningsläger för alla människor.


– Vi utökar hela tiden och försöker ligga i framkant gällande träning. Vi jobbar för att hitta nya, twistade grejer för att inte göra samma sak som alla andra, säger Apollos Sport- och nordiskproduktionschef Daniel Giray.


Apollo har sedan starten år 2009, med sporthotell i Las Playitas på Fuerteventura, etablerat sig som största svenska researrangör för träning utomlands. Företaget har tolv träningshotell på nio olika destinationer i världen, samtidigt som det finns möjlighet att träna i mindre grad på arrangörens Mondo Selected- och Family-hotell. De flesta sporthotellen är vinklade mot cykel-, löpning- och simträning, men det ges även chans att träna annat och delta på olika träningsläger. I år förskönas företagets träningsläger med träning i nya miljöer. Det kommer att hållas nya läger för simning i öppet vatten vid Korfu, trail run-träning utanför Parga och mountainbiketräning på Madeira. De är tänkta för alla målgrupper.  


– Vi satsar hårt på att paketera nischade specialupplägg mot specifika idrotter. Det sker i natursköna miljöer. Det är dessutom populärt med de här idrotterna, samtidigt som det är populärt med funktionell gruppträning. Det ska vara för alla som vill träna, säger Giray.


Svenska profiler håller i nya träningsläger

De nya träningslägren leds av profiler i respektive idrott. Sveriges öppet vattten-förbundskapten Mikael Rosén håller i Korfu-lägret, medan SM-guldvinnaren i mountainbike, Calle Friberg, basar över Madeira-lägret.  


– Det är kul att jobba med den typen av karaktärer. Det är viktigt med coacher som kan säkerställa en kvalité på lägret. Det gäller dock att tona ner det lite, då det inte ska vara skrämmande att träna med dem. Lägren ska bland annat vara för nybörjare.


Giray poängterar även att det finns ett antal läger för lite mer rutinerade idrottare. VM-meriterade triathleten Jonas Colting håller i slutet av mars i ett sådant läger, där en liten grupp människor ska simma runt Phuket i Thailand.


– Vi tycker att det är jätteviktigt att erbjuda läger för nybörjare, men det är också viktigt att lyfta medelsegmentet och den högre nivån. Det gör att äventyret och naturupplevelsen är i fokus i stället för ett träningsläger inför till exempel ett maraton.


Träningsläger för barn och ungdomar

Researrangören vill möta alla målgrupper. Det anordnas återkommande Kids Sports Academy-läger för barn- och ungdomar i åldrarna fem till femton år, samtidigt som att det finns en Youth Sports Camp för ungdomar mellan tretton och sexton år. Det är även nytt för i år med ett triathlon-läger som hålls ihop med svenska triathlonförbundet för ungdomar mellan femton och sjutton år.


– Det är jättekul. Det bygger på att barnen åker ner till Fuerteventura, där vi tar hand om barnen och låter dem testa olika idrotter under en lovvecka. Sedan skickar vi hem dem igen. Vi har fått bra respons på det. Det är föräldrar som vill skicka ner ännu yngre barn.


Apollo planerar även framöver att utöka utbudet ytterligare för att locka fler människor till att träna på semestern. Det ska redan i år finnas olika typer av träningsmöjligheter under alla årets veckor.


– Vi har ett mål att kunna täcka upp varenda vecka under hela året med olika typer av sportevent och träningsläger. Det är bra att ha vid sidan av våra hotell som är verksamma över sommaren eller över hela året.Text: Sebastian Pearson
Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras