Apollo flyttar kostrådgivarutbildning till Thailand

Apollo flyttar kostrådgivarutbildning till Thailand

Att utbilda sig inom hälsoyrken utomlands blir allt mer populärt. Nu väljer Apollo, i samarbete med Paulúns Näringscenter, att flytta sin kostrådgivarutbildning från Playitas till Sydostasiens största sporthotell, Thanyapura i Phuket. Det ska ge en ny upplevelse.

– Vi vill göra något nytt. Nu får kunderna tropisk hetta, kritvita sandstränder och thailändsk mat, samtidigt som hotellet erbjuder en superbra sportanläggning, säger Apollos Sport- och nordiskproduktionschef Daniel Garay.

Apollo har i fem år arrangerat Paulúns Näringscenters kostrådgivarutbildning på flaggskeppet Playitas på Fuerteventura. Det har tagits emot bra med fullbokade kurser och god respons. Nästa år blir det en förändring. Apollo flyttar utbildningen till populära sporthotellet Thanyapura i Phuket i Thailand. Kunderna får nu utbilda sig på tropisk mark.

– Jag tycker att hotellen är likvärdiga. Nu blir det dock en längre resa med mer tidsskillnad, vilket kräver mer av kunderna, samtidigt som det blir en upplevelse som många inte upplevt tidigare. Hotellet ligger mitt i djungeln, även om det är i närheten av stranden. Det kommer att vara ett minne för livet.

Stort intresse för hotellet
Thanyapura öppnade upp för drygt fyra år sedan och har sedan dess varit ett väldigt populärt resmål. I år har bokningarna hos Apollo ökat med 200 procent gentemot föregående år.

– Vi kan se en ännu större ökning nästa vinter. Intresset för Thailand har börjat komma tillbaka, samtidigt som träningsresetrenden fortsätter att öka. Det kan leda till en fortsatt ökning till att resa till Thailand och till det här hotellet. Det är det bästa sporthotellet i Sydostasien.

Apollo samarbetar även med kända partners för att ge en mer kvalificerad träning till sina kunder. ToppHälsa, OS- och VM-meriterade simmerskan Emma Igelström och kända PT:n Lovisa ”Lofsan” Sandström är några av många profiler som besöker hotellet.

– Det är oerhört värdefullt för vår verksamhet. Vi vill jobba med företag, profiler, elitaktiva, bloggare och människor med bra nätverk som gillar det vi gör. Många av dem är även delaktiga i våra olika typer av sim- cykel- och triathlonläger.

I dagarna avslutades ett av Apollo Sports event tillsammans med Thanyapura. VM-meriterade triathleten Jonas Colting simmade, under åtta dagar, 142 kilometer i öppet vatten tillsammans med simmaren och triathleten Tobias Pettersson och tidigare olympiern Daniel Engdahl. Trion blev först ut med att simma runt Phuket och möttes slutligen av en publikfylld strand på Mai Khao Beach. De simmade mellan 15 till 21 kilometer varje dag.

Thanyapura fortsätter att växa
I dag erbjuder bland annat Thanypura utomhuspooler, löparbanor, gym, gruppträning, olika typer av utbildningar, men även coacher och god service. Hotellet är redan störst bland sporthotellen i Sydostasien och planerar att utöka framöver.

– Hotellet kommer att bygga 250 bäddar till, men även bygga en tempererad hundrametersbassäng för träning inför OS i Tokyo 2020. Det blir den första bassängen av det formatet på en sportanläggning med hotell. Det kommer att vara många simklubbar som tränar på hotellet inför olympiska spelen. Hotellet växer hela tiden. Utbildningen hålls nästa år mellan den 13 till 27 januari på Thanyapura i thailändska Phuket.

<!–[if gte mso 9]>

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.