Använd bär och annat från naturen i maten

Använd bär och annat från naturen i maten

Många frukter och bär blommar nu och då gäller det att passa på att använda naturliga råvaror i din matlagning.

I skogen är det nu hög tid för blåbär och i trädgården är vinbär och krusbär mogna för plockning. Snart är det även dags för frukter som äppel och päron. Det finns inget godare och nästan inget nyttigare heller än att använda frukt och bär direkt från naturen i din matlagning. Framför allt efterrätter och annat gott blir mycket nyttigare än om du slänger ihop det från något halvfabrikat.

Recept på snabb bärpaj:
Fyll en form med någon sorts bär eller frukt (rabarber, äpple, vinbär eller blåbär till exempel)
Blanda lika mycket havregryn som socker och mjöl, till exempel 1 dl av var beroende på storlek på form
Täck sedan hela formen med ett mycket tunt täcke smör, använd gärna en osthyvel.
Sätt sedan in formen i ugnen ca 200 grader i ca 30 min

Gott, enkelt och lite lagom nyttigt.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras