Anna Mellberg: För mig är inte hälsa magrutor och sallad

Anna Mellberg: För mig är inte hälsa magrutor och sallad

Möt vår nya bloggare Anna Mellberg – personlig tränare, kostrådgivare, hälsoinformatör och snart även löpcoach!

Anna Mellberg

 

Namn: Anna Mellberg

Ålder: 23 år

Annas motto: Livet ska inte bara levas, det måste även njutas. Det måste omfamnas helt och fullt. Det måste vara värt det!

Bakgrund: Utbildad personlig tränare, kostrådgivare, hälsoinformatör och snart löpcoach. Driver företaget A. Mellberg Tärning & Kost.

Annas blogg: Spring med Anna Mellberg

 

 

23 åriga Anna Mellberg driver eget företag med inriktning personlig träning, kostrådgivning och gruppträning.  Hon har en bakgrund som fotbollsspelare men tvingades sluta när hon var 15, på grund av en skada i ryggen. I stället började hon träna på gym och det var även där hennes intresse för styrketräning växte mer och mer.

– I mitten av gymnasiet började jag fundera på mitt framtida yrke och insåg ganska snabbt att jag ville jobba med människor och gärna kombinerat med hälsa. Efter gymnasiet kom intresset för löpning och så har det fortsatt. Förra året utbildade jag mig till kost- och träningskonsult genom The Academy och har sedan dess jobbat med det utöver mitt andra jobb på Dressman. Mitt mål är att kunna jobba 100 procent med träning och hälsa om några år. Jag vill kunna dela med mig av min kunskap till andra och få fler att välja en hälsosammare livsstil.

Vad innebär en god hälsa för dig?
– För mig är inte hälsa magrutor och sallad. För mig är hälsa en balans mellan god hälsosam mat utan några förbud, rolig varierad träning samt att ha tid för att vila och umgås med sina nära och kära. Livet är för kort för att inte ha roligt, förverkliga drömmar och leva! I min värld finns det inga dieter utan jag lägger vikten på att hitta ett hållbart sätt att leva. Maten, som jag hellre väljer att kalla det än kost, ska vara hel och så orörd som möjligt – gärna ekologisk. Kvalitén på min mat är viktig. Jag älskar att testa nya recept och experimentera själv i köket. 
 
Vad tränar du helst?
– Jag gillar att få upp pulsen ordentligt när jag tränar och har det senaste fått upp ögonen för backintervaller. Jag älskar att få träna utomhus och använda mig utav egen kroppsvikt. Ibland kan det dock vara skönt med ett långdistanspass utan klocka. 

Vad kommer vi att få läsa i din blogg?
– Ni kommer att få ta del av en hel del löpning och tips, råd och övningar kring det. Även annan form av träning eftersom jag är mycket för variation. Då jag även älskar mat kommer det nog slinka in ett och annat recept här också. Bloggen kommer att innehålla lite av varje men med inriktning på löpning!

 

Besök Annas blogg: Spring med Anna Mellberg

Foto: Nicole Henriksson

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras