Ann Ekberg, 54: Magproblem försvann!

Ann Ekberg

Undersköterskan Ann Ekberg led under många år av svåra magbesvär, men läkarna hittade inte orsaken. Vändningen kom när hon började ta ett kraftfullt tillskott av probiotika och efter bara 10 dagar var hennes besvär borta.

Under flera år hade Ann Ekberg haft svåra magbesvär och de blev värre och värre.

– Jag hade jätteont i magen, var svullen och uppblåst, men läkarna hittade ingenting trots att de gjorde en massa undersökningar och tog flera blod- och avföringsprover, berättar Ann.

Man kan få ont i magen av olika anledningar och det kan vara svårt att veta vad det beror på.

– När läkarna inte hitta någon orsak till mina magproblem provade de att sätta ut livsmedel som innehöll gluten och laktos, men magen blev inte bättre.

Magbesvären försvann

– När sjukvården inte kunde hjälpa mig blev jag tipsad om probiotikatillskottet Pure Biotic Premium. Jag visste att probiotika kan göra underverk, men blev ändå överraskad. Efter 10 dagar var besvären helt borta.

– När jag blev bra provade jag att sluta med kapslarna, men då kom uppsvälldheten och den molande känslan i magen tillbaka. Nu har jag tagit Pure Biotic Premium i ett år och kommer aldrig att sluta, säger hon.

Stärker immunförsvaret

Anns man hade också problem med magen och fick springa på toaleten i tid och otid.

– Han såg på mig att jag blivit mycket bättre, men var skeptisk till att det berodde på probiotikan. Då övertalade jag honom att prova Pure Biotic Premium och han blev också hjälpt och har fortsatt ta dem, säger Ann.

Eftersom 80 procent av immunförsvaret finns i tarmsystemet har probiotika även effekt på virusinfektioner.

– Det senaste året har jag märkt att jag inte blir förkyld längre och att mitt allmäntillstånd har förbättras.

En bredare effekt

Pure Biotic Premium innehåller hela 50 miljarder mjölksyrabakterier och är marknadens starkaste probiotikaprodukt. Bakterierna i Pure Biotic Premium kommer från 10 olika stammar vilket bidrar till en bredare effekt och man har större chans att få hjälp med sina magproblem

Professorerna om probioitika: Räddningen för alla magbesvär

Vi har pratat med två professorer som under många år forskat på probiotika och kommit fram till att obalans i tarmfloran är orsaken till alla magbesvär. Närmare två miljoner svenskar lider av mag- och tarmproblem som illamående, gasbildning, smärta, förstoppning och diarré. Besvär som det ofta är svårt att få effektiv hjälp för inom sjukvården, men med tillskott av probiotika kan man få magen i balans.

– Idag har man verkligen börjat uppmärksamma hur viktigt det är med en bra bakterieflora i tarmen. Inte bara för tarmens egen hälsa, utan också i andra sammanhang, säger professor Göran Molin som forskar vid avdelningen för industriell näringslära vid Lunds universitet.

Nyttiga bakterier

Enligt professor Molin är dålig tarmflora orsaken till flera av våra stora sjukdomar.

– Har man en dålig tarmflora så nöter den på systemet vilket ger en förhöjd inflammationsgrad i kroppen. Det är en inkörsport för många av de stora sjukdomarna som cancer och hjärtkärlsjukdomar, säger Molin.

De nyttiga bakterierna i tarmsystemet ska hålla rent och finstämma vårt immunförsvar, men tar de elakartade bakterierna över får vi ett försämrat immunsystem.

– Dagens människa har tappat 40 % av den tarmflora som våra förfäder hade och den är svår att återvinna. Därför jobbar vi forskare med att ta fram probiotika – nyttiga bakterier som förstärker vår tarmflora, säger Stig Bengmark, professor emeritus vid Lunds Universitet och gästprofessor vid London University.

10 års kortare livstid

Svensk forskning visar att dålig tarmflora kan sänka livslängden med 10 år och ge 60 % högre sjuklighet.

– Har man en dålig tarmhälsa tar de elakartade bakterierna över i tarmen och de har medel att ta sig igenom slemhinnan, ut i kroppen och in i våra organ.

En dålig tarmflora skapar inflammationer och skapar en grogrund för sjukdom, säger professor Bengmark som forskat om probiotika i 13 år.

– Inflammation är ohälsans moder och alla magbesvär har på ett eller annat sätt att göra med en rubbad tarmflora som leder till inflammationer. Om man ändrar livsstil och tar probiotika så försvinner exempelvis IBS, som var tredje vuxen svensk lider av. För en god effekt krävs ett tillskott av minst 40 miljarder probiotika, säger professor Bengmark.

Säkerställer en god tarmhälsa

Det bästa probiotikatillskottet på marknaden är Pure Biotic Premium som innehåller hela 50 miljarder probiotika per kapsel, vilket ger en terapeutisk dos som säkerställer tarmfloran. Det är idealiskt för människor med kroniska tarmbesvär som IBS, Crohns, kolit, candida, parasiter, förstoppning och diarré. Probiotikan i Pure Biotic Premium är fördelad på 10 olika stammar som alla stödjer tarmfloran på en rad områden.

– Finns det en hög biologisk mångfald av bakterier i tarmen är det ett tecken på att systemet är i ekologisk balans och att det är ett sunt system. Är det däremot vissa enstaka grupper som dominerar slemhinnorna är det ett tecken på att något inte är som det borde vara, säger professor Göran Molin.

Professor Stig Bengmark håller med och har även sett att vissa probiotika ökar mångfalden av bakterier på slemhinnorna så vi får en bättre balans.

– De förbättrar miljön så att andra goda bakterier kommer fram och det är framförallt i tunntarmen de verkar för där har vi flest fysiologiska receptorer, säger professor Bengmark.

Skydd mot magsyran

De flesta tillskott av probiotika överlever inte passagen till tunntarmen eftersom probiotika är extremt känsliga för magsaft som tar död på de goda bakterierna. I kosttillskottet Pure Biotic Premium har man hittat en unik lösning på problemet. I kapslarna har man använt sig av kapselsystement Enteric Coating, vilket innebär att alla kapslar har sprayats med en vattenbaserad ytbehandling för att skydda innehållet mot magsyran och även för att få bästa utsöndring av de goda bakterierna i tunntarmen. Det gör att probiotikan frisätts effektivt där de ska göra nytta.

Pure Biotic Premium finns att köpa i hälsokostbutiker.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras