Ångest att semestern är slut? Här är fem knep

Ångest att semestern är slut? Här är fem knep

Panik över att semestern lider mot sitt slut? Här är fem knep som minskar stressen över att semestern är slut.


1. Rätt inställning.
Att älta att semestern är slut gör ingen gladare. Acceptera att vardagen är här igen. Ge dig själv en mjukstart och fyll inte schemat första veckan med flertalet måsten. Fokusera på en sak i taget. 

2. Uppskatta vardagen. Även om semester är härligt mår vi också bra av rutiner. Både kost- och träningsrutiner har en tendens att bli aningen sämre under sommaren, och visst är det skönt att få tillbaka sunda vanor igen?

3. Planera in roliga aktiviteter. Semestern ger ofta utrymme till spontana saker som att träffa vänner och familj lite extra. Men varför inte boka in något så enkelt som en middag mitt i veckan? Ett gemensamt träningspass eller en promenad? Gör en to do list med roliga aktiviteter tillsammans med familjen eller en vän. Lista allt ni skulle vilja göra och boka in några av dessa. Tillåter budgeten kan en höstweekend göra under!

4. Lista höstens guldklimpar. Även om sol, bad och lediga dagar får oss att må bra finns det mycket att ta vara på även under hösten. Bunkra upp med tända ljus, passa på att ta vackra höstpromenader, gå ut i skogen för att plocka bär och svamp, investera något nytt till hemmet eller garderoben, koppla av med en ny bok eller bjud hem till filmkväll. Tänk över det som gör dig glad och får dig att må bra, och gör mer av just det!

5. Ge kroppen rätt förutsättningar. Vardagsmotion i kombination med styrketräning och konditionsträning gör gott för både kropp och knopp. Kombinera fysisk aktivitet med näringsrik mat så ger du dig själv goda förutsättningar att vara pigg, frisk och glad. 

 

 

Text: Redaktionen

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras