Alkoholfria alternativet BEO tillbaka

Alkoholfria alternativet BEO tillbaka

Den nationella folkhälsoenkäten* visar att var femte svensk mellan 16-29 år helt avstår från alkoholkonsumtion. Carlsberg möter den starka efterfrågan på alkoholfria alternativ och låter BEO, fjolårets succé, återigen ta plats i Systembolagets sortiment. Den helt naturliga drycken är brygd på malt och fruktjuice, och kommer nu även att finnas tillgänglig på restauranger och caféer.

BEO är en helt naturlig produkt utan tillsatser, sötman kommer från malt och fruktjuice medan bubblorna är ett resultat av bryggningen. Drycken sålde snabbt slut under förra sommaren då den lanserades i Systembolagets tillfälliga sortiment. I juni 2012 kommer BEO återigen att finnas i Systembolagets sortiment och även på utvalda restauranger och caféer runtom i hela landet.

– Vi ser att efterfrågan på alkoholfria alternativ är fortsatt stor. Försäljningen av alkoholfria produkter på Systembolaget ökade med 26 procent under förra året och samtidigt upplever många konsumenter att utbudet av alkoholfria drycker innehåller mycket socker. Med vår långa bryggartradition kan vi leverera ett fräscht alternativ med hög kvalitet. BEO är brygd på helt naturliga ingredienser och utan tillsatt socker, säger Henric Byström, kommunikationsansvarig på Carlsberg Sverige.

BEO finns i två smaker:
• Äpple och grönt te – har en gyllene färg och smak av färska gröna äpplen med lätt antydan av grönt te.
• Blodapelsin och hibiskus – har en vackert röd färg med smak av färskpressad blodapelsin och stänk av hibiskus.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras