Äntligen fri från mag- och tarmproblem

Äntligen fri från mag- och tarmproblem

Lider du också av mag-tarmbesvär, migrän, astma, allergi eller yrsel utan någon förklaring? Det kan bero på överkänslighet mot histamin som finns i maten. Maria Johansson är en av de som lidit av magproblem en stor del av sitt liv. Nu har hon hittat kosttillskottet som gör att hon slipper smärta och har återfått livsglädjen igen.

Symtom som kan vara reaktioner mot histamin
i mat:

Mag-tarmbesvär (illamående, kräk- ningar, buksmärtor, gaser, ballongmage och diarré).

Hudbesvär (eksem, nässelfeber, flush, klåda, rodnad).

Huvudvärk och migrän.

Astmaliknande besvär, nästäppa, nysningar, rinnande näsa.

Hjärtklappning, hjärtarytmier, blodtrycksfall, brännande känsla i mun och svalg.

Yrsel.

Ända sedan 9 års ålder har Maria Johansson haft problem med magen. Hon fick ont i magen av nästan allt hon åt. Läkarna kunde inte hitta någon orsak utan gav diagnosen orolig mage. Med åren blev magsmärtorna värre och hon fick även ihållande huvudvärk vilket påverkade hela Marias liv. Hon avstod från att äta ute med vänner för att slippa pinsamma, akuta toalettbesök och universitetsstudierna var svåra att slutföra då smärtan gjorde henne stressad och orkeslös.

– Jag kunde inte leva ett normalt liv eftersom jag alltid hade ont och var rädd för att behöva springa på toaletten. Jag startade eget företag för att kunna arbeta hemifrån. När jag fick barn vågade jag inte vara ensam med dem, jag var rädd för att inte orka med, ibland blev jag sängliggande på dagarna för att orka laga middag till familjen och natta barnen på kvällen, säger Maria Johansson. 

Läs mer: Tomas med magproblem blev sin egen läkare för att överleva

Efter ett flertal undersökningar började Maria tappa hoppet och tvivla på att det fanns någon hjälp att få.

– Av en ren slump kom jag i kontakt med ett nytt kosttillskott som heter Daosin*. Efter en månad med Daosin började mina mag- smärtor att avta och jag kunde äntligen börja leva ett normalt liv igen. I dag tar jag Daosin vid varje måltid och tack vare kosttillskottet har jag fått tillbaka mitt liv.

Daosin är ett kosttillskott mot matintolerans som orsakas av histaminrik föda. Histamin i maten bryts normalt ner av ett enzym i tunntarmen som heter diaminoxidas (DAO). Saknar man tillräcklig egen produktion av enzymet riskerar man att bli sjuk av histaminrik mat. Histamin finns i nästan all mat men framför allt i lagrad som ost, kött, salami och skinka men även i bland annat fisk, spenat, tomater och surkål. Det finns också en hel del mat som stimulerar kroppens egen produktion av histamin utan att det handlar om vanlig allergi.

– Histamin är ett ämne som vi har naturligt i kroppen. Problemet är att många är histaminintoleranta och får man i sig för mycket histamin via kosten riskerar man att bli sjuk. Daosin är det enda kosttillskottet med enzymet DAO som bryter ner histamin, det ger inte några biverkningar och verkar lokalt i tarmkanalen, berättar Magnus Nylander, medicine doktor.

Även Magnus har sett fördelarna med Daosin, främst genom sin gode vän Erling Bäckström. Med 50 Vasalopp i ryggen har 80-årige Erling alltid varit en aktiv motionär, tills den dagen han fick astmatiska besvär.

– Erling blev tvungen att stanna bara efter några hundra meter, men efter några dagar med Daosin kunde han återigen vara tillbaka i milspåret. Jag blev själv överraskad av den snabba lindrande effekten som kosttillskottet gav. Lider man av astmaliknande besvär, huvudvärk, eller magproblem kan det vara värt att pröva Daosin. Ingen ska behöva lida när det finns hjälp att få, säger Magnus Nylander.

*Daosin säljs på www.revivabio.se, hos ett fåtal hälsobutiker och näringsterapeuter.
(Maria Johansson heter egentligen något annat, men historien är autentisk. Hon har velat ändra sitt namn här eftersom hon tidigare blev uppringd av personer med samma problem /Sporthälsa 2017)

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.