8 knep när träningsmotivationen sviker

8 knep när träningsmotivationen sviker

Ingen motivation till att träna? Vi vet hur det känns. Sena dagar på jobbet, förkylningar och för lite sömn kan få vem som helst ur balans. Men det finns en hel del knep du kan ta till för att öka träningsmotivationen.

 

Testa något nytt
Har du inte fastnat för någon träningsform än? Våga pröva en ny träningsform. Fråga personalen på ditt gym om råd vilken träningsform som kan tänkas att passa dig. Kanske hittar du en ny träningsform du aldrig trodde skulle vara så här rolig! Rutiner blir hållbara när du utför något du tycker är kul.

 

Satsa på det som är roligt

Hatar du spinning men gör det ändå för att bränna kalorier? Byt ut passet till en klass du tycker är rolig. Genom att hitta träningsglädjen blir det betydligt enklare att ta sig till gymmet. Även om ett pass är mer effektivt än det andra är huvudsaken att du tränar – och har kul! Dessutom tenderar passet att bli effektivare när du tränar något som är roligt. Om vädret tillåter kan du även kombinera nytta med nöje. Träna på ett utomhusgym, lek extra mycket med barnen och kör utomhusträning med egen kroppsvikt.


Tänk annorlunda
Tänk inte på träning som något måste, utan i stället som vardagslyx. En tid på dygnet du får för dig själv och din kropp. Du blir både piggare, gladare och starkare av att träna.


Peppa med musik

Gör en spellista som får dig peppad att träna. Spela denna lista en stund innan det är dags att träna. Då förbereder du dig mentalt och kickar igång kroppen. Forskning visar att musik kan få dig att prestera upp till 15 procent bättre, bara en sådan sak gör det värt att ladda musikspelaren med dina favoritlåtar!


Högintensiva pass

Vill du inte spendera så mycket tid på gymmet eller i löpspåret? Testa att köra högintensiva styrke- eller konditionspass. De är oftast inte längre än 30 minuter men är fortfarande effektiva, både tidsmässigt och för kroppen.


Träna på morgonen

Trött på eftermiddagen efter en dag på jobbet? Testa att träna på morgonen. Det krävs att du går upp tidigare än vanligt, men du undviker att känna ett måste till att träna efter dagens alla aktiviteter.


Skäm bort dig själv

För att träna behöver du inga flashiga prylar och de senaste träningskläderna. Däremot kan de underlätta och göra träningen lite roligare. För visst blir man lite mer motiverad att träna när det står ett par nya snygga träningsskor och väntar?


Tänk bara positivt

Mota bort tankarna om att du inte har tid, att det är för jobbigt, kallt eller tråkigt. Fokusera på känslan efter passet och hur bra du mår när du är klar!

 

 


 

Text: Redaktionen

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras