Därför ska du äta 4 mandlar om dagen – 8 hälsofördelar

Mandlar! Så gott, naturligt sött och användbart till mycket, men visste du att bara 4 om dagen ge dig ett flertal positiva effekter? Här ger vi dig 8 hälsofördelar med mandlar.

Mandlar är fantastisk nyttiga och du behöver inte äta mängder för att få flera positiva effekter för din hälsa. Att äta fyra mandlar om dagen räcker. Vi ska berätta om olika hälsofördelar med mandlar, som kanske kan leda till en ny god vana?

Därför ska du äta 4 mandlar om dagen – 8 hälsofördelar med mandlar

1. Mandlar sänker ditt kolesterol

Mandlar är på topp 5-listan över de mest effektiva livsmedlen för att sänka ”dåligt” kolesterol, eller LDL. Lider du redan av högt kolesterol, ät gärna uppåt 20-30 mandlar istället för bara 4.

2. Mandlar kan hjälpa dig att förebygga hjärtsjukdomar

Mandlar innehåller mycket antioxidanter, magnesium, koppar och enkelomättade fettsyror. Dessa näringsämnen hjälper dig att både att hålla hjärtat och cirkulationssystemet friskt.

3. Din bakterieflora blir friskare

Genom att äta 4 mandlar om dagen kommer du få en friskare bakterieflora (mikrobiota). Behåll skalet på mandlarna, vilket hjälper våra kroppar att ta in ännu mer prebiotika. V

4. De hjälper dig att hålla din normalvikt

Visst är mandlar kaloririka, men bidrar även till ett mindre kolhydratsug under dagen, vilket kan hjälp dig att hålla din normalvikt. Studier visar även att de kan stabilisera ämnesomsättningen och få dig att gå ner i vikt tack vare alla vitaminer och mineraler de innehåller.

5. Mandlar är bra för huden

Mandlarnas höga innehåll av mangan är bra för kollagenproduktionen. Kollagen är ett protein som ansvarar för hudens allmänna tillstånd och elasticitet. Dessutom är mandlar rika på vitamin E som är en kraftfull antioxidant och kan hjälpa dig att motverka åldrande.

6. Mandlar håller håret friskt

Mandlar är även rika på vitamin B och E, som ger håret glans och styrka. Det höga mineralinnehållet, som magnesium och zink, främjar hårets tillväxt såväl som din skönhet och hälsa.

7. Mandlar hjälper hjärnan att fungera bra

Mandlar kan hjälpa dig att förbättra hjärnfunktionerna. Detta p.g.a nötternas tokoferol och fettsyror, vilka förbättrar minnet. Dessutom lär mandlar sakta ner åldrandeprocessen i hjärnan.

8. Mandlar är bra för tänderna

Mandlarnas höga innehåll av fosfat skyddar och stärker både ben och tänder. Dessutom bjuder de på härligt tuggmotstånd, vilket ökar nöjdheten vid dina måltider.

Nu har du flera goda skäl att avnjuta mandlar varje dag. Och missa inte detta goda och enkla receptet på eget mandelsmör!

 

Foton: Karin Axelsson

Fakta: stegforhalsa.se

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.