60 procent av alla unga hör till idrottsförening

60 procent av alla unga hör till idrottsförening

Idag hör 60 procent av alla barn och ungdomar till någon idrottsförening. Det visar Riksidrottsförbundets statistik.

Inte nog med att 60 procent av alla barn och ungdomar tillhör någon idrottsförening. Dessutom idrottar tiotusentals barn och unga också spontant dagligen utan att tillhöra någon idrottsförening eller klubb. Många tror att vi blir mer och mer stillasittande, men bland barn och ungdomar är det inte så. Riksidrottsförebundets statistik visar snarare motsatsen. I Riksidrottsförbundets statistik går det att läsa att antalet ungdomar som tränar eller tävlar i en idrottsförening i själva verket har ökat sedan 1998. Å andra sidan är det även så att antalet överviktiga barn också har ökat sedan 1998 men det beror på ändrade matvanor.

Fotboll är den populäraste sporten och i Sverige spelar tre gånger fler killar fotboll än antalet pojkar som håller på med den näst största ungdomsidrotten som är innebandy. Situationen är densamma bland tjejerna men där får fotbollen hård konkurrens av ridsporten.

Antalet idrottsföreningar i Sverige är över 20 000. Det är imponerande för ett land med drygt 9 miljoner invånare. Ökningen har varit kraftig och som jämförelse kan sägas att i början av 1960-talet fanns knappt 10 000 idrottsföreningar i landet.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.