Hinner du aldrig äta upp bananerna förrän skalet börjar bli brunt? Här är sex enkla recept att ta till när fruktskålen är fylld av övermogna bananer!
Pinnglass
Skär bananerna i skivor, stick en glasspinne/tandpetar i dem. Toppa i smält mörk choklad och kokos, frys in och servera som en nyttigare glasspinne.
Bananpannkaka
Mosa bananerna och blanda med ägg. Stek på medelhög värme i olja så har du goda bananpannkakor.
Banansmoothie
Lite övermogna bananer funkar alldeles utmärkt att blanda ner i smoothien!
Bananmousse
Vispa 2 dl grädde hårt, rör ner 2 msk smält mörkt choklad. Mosa två bananer och blanda försiktigt ner i chokladgrädden. Häll upp moussen i två små koppar och låt stå i kylen någon timme. Mums!
Bananglass
Frys in bananerna i små skivor. Mixa med en mango och en skopa vaniljpulver. Smarrigt värre!
Bananchips
Torkad banan i skivor är ett gott snacks. Skiva bananerna och lägg på en plåt. Ställ in i ugnen på låg värme, ca 115 grader i 8 timmar. Låt ugnsluckan vara något öppen.
Läs mer: Så håller bananerna längre