6 hälsosamma restauranger för livsnjutaren – guide över NA-Gruppen!

En ibland bortglömd del i kategorin hälsa stavas kort och gott – njutning!
Som i rörelse, gemenskap och oförglömliga smaker. Om du vill ta hand om dig själv genom att äta på hälsosamma restauranger med smakupplevelser utöver det vanliga, är NA-Gruppens utbud det självklara valet. Här guidar vi dig genom sex restauranger i mysig miljö med fräscha huvudrätter och ”goffiga” drömdesserter.

Detta är NA-Gruppen – hälsosamma restauranger, barer och café

Med ambitionen att skapa prisvärd casual dining, familjär trivsel och spännande smaker för alla åldrar startade entreprenören Nino Armoni NA-gruppen.
Idag driver han framgångsrikt sex restauranger med hög mysfaktor i Stockholm tillsammans med sin fru Cecilia; RAW Sushi & Grill, RAWBATA Japanese BBQ, Levinskys Burger, Tehran Grill, Bistro D ́Café & Restaurant och RAW Sushi & Bowl.

Gemensamt för flera av NA-Gruppens hemtrevliga restauranger är genuin och smakrik mat, hög servicegrad och ett brett utbud av fräscha råvaror i kolgrillens tecken. En grillteknik som både utvecklar och förhöjer smakerna. Med kött, fisk och grönsaker i stor variation komponerar du som gäst själv din måltid genom att välja ditt protein och dina tillbehör från de plockiga menyerna.

Och den med fallenhet för smaskiga desserter behöver givetvis inte heller gå lottlös. Så är också NA-gruppens målsättning – att skapa en minnesvärd helhetsupplevelse och matminnen för samtliga sinnen.

RAW Sushi & Grill

Stilren miljö med råhet i fokus beskriver bäst trendsäkra RAW Sushi & Grill på Rörstrandsgatan i Stockholm. Här njuter du av sushi och sashimi såväl som välsmakande kött och skaldjursrätter direkt från grillen.

En riktig stammiskrog, dit många vallfärdar för att äta Krispy lax och vackert serverad sushi med ett gediget utbud av doppings och goda såser. Nytt för RAW är också en brunchmeny som serveras lördag-söndag mellan kl:12.00-16.00. Vad sägs till exempel om Okonomiyaki, japansk pannkaka, Chige, japansk fiskgryta, Miso burger, Poké bowlRawbento eller sushikockens val för dagen?

Här hittar du förstås också storsäljaren Chocoboll – en dröm för chokladälskaren, byggd på chokladmousse, färska bär, hallon sorbet och chokladcrisp, serverad med varm hallonsås. En oförglömlig smakupplevelse!

Boka ditt bord till RAW Sushi & Grill här!

Håll också gärna utkik efter kommande DJ-samarbeten i samband med brunchen i sociala medier:

Rawbata

På den nystartade och urbana restaurangen RAWBATA Japanese BBQ NY, på Rörstrandsgatan i Stockholm, får du smaka på Japan-inspirerad sharefood i modern tappning och avslappnad miljö.

Här serveras bland annat huvudprotein såsom bläckfisk, kammusslor och wagyukött som köket levererar med sin tolkning av den japanska  grilltekniken “robatayaki” – glödande kol som sakta tillvaratar och utvecklar smakerna. Bland rätterna finner du flertalet gröna alternativ såsom sparris, sötpotatis och kungsmusseron, en matig svamp. Det finns också en snacksmeny för dig som bara vill ta något litet, kanske med ett japanskt dryckesalternativ till? För några veckor sedan uppdaterade man även sin ”Omakase”, en välsmakande avsmakningsmeny utifrån säsong.

Bakom såväl meny som koncept står Gustaf Mabrouk, Årets konditor 1995, som efter flera år utomlands nu arbetar med att utveckla restaurangidéer som Rawbata.

– Tanken med Rawbata var att skapa en folklig och nyanserad Japan-inspirerad, restaurang där robata-grillen blev restaurangens hjärta. Eftersom jag också älskar desserter var det viktigt för mig att kunna erbjuda spännande och goda desserter, säger Gustaf.
Desserter, som i sig är värda ett besök till Vasastan.

Boka ditt bord till Rawbata här!

Följ gärna goda nyheter och händelser i deras sociala medier:

Tehran Grill

På Timmermansgatan och Rörstrandsgatan möter ”Tusen och en Natt” det persiska och iranska köket bland varma, orientaliska inredningsdetaljer och höga och kryddiga smaker, även här med kolgrillen i centrum.  En färggrann oas mitt i stan som du och dina närmaste inte vill missa.

Just nu kan du ta del av Tehran Grills sommarkampanj – ”HAPPY SUMMER” på Tehran Grill, Södermalm. Ett mycket prisvärt paket bestående av cocktail, varmrätt, dessert och te för endast 295 kr per person. Erbjudandet gäller måndag-onsdag. Här finns också mat för avhämtning lunch såväl som middag alla dagar i veckan, Rörstandsgatan, och en prunkande uteservering att njuta av sommartid.

Boka ditt bord till Tehran Grill här!

Följ Tehran Grill i sociala medier för att inte missa deras goda nyheter:

 

Levinskys Burger

Få saker sitter så bra som en riktigt välgrillad hamburgare. Med hög kvalitet, svenska råvaror och spännande tillbehör har Levinskys Burger på Rörstrandsgatan i Stockholm, det där lilla extra, i äkta american diner style.

Här samsas vego- och veganburgare i Levinskys saftiga hamburgerbröd, tillsammans med fräscha sallader och somriga drinkar, liksom glutenfria och mjölkfria alternativ, i en nyligen uppdaterad meny, signerad Magnus Albrektsson, välkänd kock. På dryckessidan finner du bland annat ett utökat utbud av ekologiska viner.

Och varför inte avrunda måltiden i  den absoluta desserthimlen – Death by Chocolate? Mjukglass med chokladbrownie, grädde, salt karamellsås, marshmallows och rostade pecannötter. En garanterad smaksuccé!

Under VW 14 juni och 15 juli 2018 är det svårt att boka bord, först till kvarn!
Följ även Levinskys Burger i sociala medier för att inte missa deras goda nyheter:

RAW Sushi & Bowl

Sist men inte minst och sprillans ny i NA-familjen är RAW Sushi & Bowl, på Nytorget i Stockholm.

Här ligger fokus på färgsprakande sushi och hälsosamma poké bowls – trendigt, mättande och sprängfyllt med smak. På RAW Sushi & Bowl jobbar kockarna gärna med hela, färska fiskar. På menyn hittar du därför mycket fisk och skaldjur. Vad sägs till exempel om misosoppa med blåmusslor – ett måste enligt kockarna själva.

Bistro D ́Café & Restaurant

På Bistro D´ Café & Restaurant, Danderyds Sjukhus, serveras, enkel och klimatsmart mat utan onödiga tillsatser till rimliga priser.

Här finner du alltifrån matiga smörgåsar till ekologiska bakverk och matbröd. Allt tillverkat med svenskt ekologiskt mjöl och smör från Näsbydals Stenugnsbageri. Både Café och restaurang drivs av Oscar Olsson, som tidigare arbetat som kökschef i Paris och drivit egen skärgårdskrog i Stockholm.

– Min matlagning skulle jag beskriva som ärlig, rak med mycket smak, säger Oscar.

Här kan du läsa mer om Bistro D´Café & Restaurant!


Varmt välkommen till NA-gruppens restauranger som du kan läsa
mer om här!

Du hittar dem även i sociala medier:

 

Jennie Nysted Frilansskribent och gruppträningsinstruktör

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.