5 tips för att träna hemma

Är ditt gym stängt eller föredrar du att träna hemma oavsett? Här får du några knep för effektiv hemmaträning.

5 tips för att träna hemma

Tips 1: Behåll rutinerna

Se till att du inte släpper din vanliga rutin även om ditt gym kanske stänger. Om du brukar träna innan arbetet på morgonen så fortsätt göra det, oavsett om du jobbar hemifrån eller ska ta dig till jobbet.

Så om du brukar jogga på morgonen, fortsätt med det i den mån det är möjligt. Du kan också byta ut träningen till sånt du kan göra hemma, lyfta, jogga på stället, plocka fram din gamla träningscykel på nytt. Bara du inte släpper själva träningsrutinen.

Många erbjuder onlineträning gratis eller för en mindre peng, så om du håller på med fitness, yoga, eller exempelvis zumba, så hittar du snart något du kan göra i ditt eget hem utan att tappa momentum.

Tips 2: Hitta nya vägar

Jag menar det faktiskt rent bokstavligt. Om du till exempel är van vid att ta en fullsatt buss till jobbet så kan det vara en mycket god idé att hitta en alternativ färdväg. Kan du cykla? Så får du både träning, frisk luft och det solljus du har behov av så här års. Kanske gå delar av vägen? Kanske jogga? Du kan undvika de mest trafikerade områdena, till exempel tunnelbanan, genom att gå där du vet att det alltid är trängsel. Naturligtvis kommer det att ta längre tid än vanligt, och innebära en del krångel, men plötsligt har du skapat en aktivitet som är bra för både dig och omgivningen. Kom dock ihåg att om du ska duscha när du kommer fram till jobbet så kräver det att du rengör både efter och före du använder en gemensam dusch.

Tips 3:  Kom ut och få luft

Var inte rädd för att ge dig ut i friska luften. Håll avstånd men rör på dig. Sätt en ljudbok eller podcast i öronen och ta en löp- eller gåtur runt så du får nog med D-vitaminer. Så länge vi inte alla blir ålagda att stanna inomhus är det extremt viktigt att du håller dig frisk och att vara utomhus i naturen hjälper dig med det.

Om du fortfarande går till ditt gym så ska du komma ihåg att dels hålla avstånd, tvätta händer, desinficera, och att gå på tider när det inte är så många där.

Tips 4: Gymkort i vila eller inte?

Ska du sätta ditt abonnemang på vila? Många av oss överväger om det är tid att pausa abonnemanget när man inte kan använda det fullt ut. Det är också en fullt förståelig reaktion. Du ska bara komma ihåg att ditt favoritgym också påverkas av epidemin och att du riskerar att komma tillbaka till ett gym som gått i konkurs när du så äntligen får gå och träna fritt igen. Så tag beslutet alvarligt. Om du vill spara pengar kan du istället undersöka vilka avgifter på exempelvis kreditkort som du kan slippa genom att undersöka marknaden. Finanso.se har en bra genomgång av alla kreditkort och vilka som skulle passa bäst för dig.

Tips 5: Ta hand om dig

Det viktigaste är att du har hälsan. Du kan alltid träna upp muskelmassa och kondition igen. Så kom ihåg att ta god hand om dig själv och andra. Tvätta händer, håll avstånd och ta dina förkylningssymptom på allvar.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.