5 snabba middagsrecept med smakrika grönsaker

Äta bör man och gärna något gott, men ibland måste matlagningen gå undan. Här hittar du 5 snabba middagsrecept från Apetit som både smakar fantastiskt och fyller dig med näringsrika grönsaker.

Tid och idéer är två vanliga bristvaror vid matlagning, känner du igen det? Därför vill vi ge dig några snabba middagsrecept att plocka fram när schemat är fullt och du har tankarna på annat. Dessutom riktigt goda och fullspäckade med bra energi och näring av hög kvalitet. Detta tack vare att de innehåller mycket grönsaker från företaget Apetit, experter på hälsosamma frysta grönsaker och färdigmat. Här hittar du alltså några rekommenderade snabba middagsrecept med Apetits produkter.

Vegetarian eller sugen på någon annan proteinkälla? Byt ut det som står i recepten mot exempel tofu, quorn, kalkon, kyckling eller fläsk.

5 snabba middagsrecept med smakrika grönsaker

Kyckling Tika Masala

Tillagningstid mindre än 15 minuter.

Ingredienser till ca 4 portioner:

  • 2 matskedar rapsolja
  • 400 g strimlad kyckling
  • 1 dl Dart Masalasås
  • ½ påse Apetit Ärtor-majs-paprika
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • salt
  • 4 portioner ris

Gör så här:

  1. Stek den strimlade kycklingen i lite olja i en varm panna. Tillsätt grönsakerna och Masala såsen. Låt puttra på medelhög värme tills kycklingen är genomstekt.
  2. Tillsätt yoghurten och rör om innan servering. Krydda med salt om det behövs.
  3. Servera med ris.

Teriyaki-tofu wok

Tillagningstid mindre än 15 minuter.

Ingredienser, 4 portioner:

  • 1 paket tärnad tofu
  • 1 matsked rapsolja
  • 1 dl Teriyaki-sås
  • ½ påse Apetit Herrgårdsgrönsaker
  • 400 g nudlar
  • sesamfrön

Gör så här:

  1. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och häll av vattnet.
  2. Woka de frysta Herrgårdsgrönsakerna i olja i en varm panna och tillsätt tofubitarna och Teriyaki-såsen. Rör om då och då.
  3. Tillsätt de kokta nudlarna. Krydda med sesamfrön.

Satay wok med biff

Tillagningstid mindre än 15 minuter.

Ingredienser, ca 4 portioner:

  • 400g paket strimlad lövbiff
  • 1 matsked rapsolja
  • 1 dl Sataysås
  • ½ påse Apetit Herrgårdsgrönsaker
  • 400 g nudlar
  • sesamfrön

Gör så här:

  1. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och häll av vattnet.
  2. Woka köttet snabbt i lite olja i en varm panna. Tillsätt grönsakerna och Sataysåsen. Värm i ett par minuter.
  3. Tillsätt de kokta nudlarna. Krydda med sesamfrön.

Grönsaksomelett

Tillagningstid under 15 minuter.

Ingredienser, ca 2 portioner:

  • 2 msk rapsolja
  • ½ påse Apetit Sommargrönsaker (à 600 g)
  • 4 ägg
  • 2 msk turkisk yoghurt
  • 1 tsk salt
  • 1 dl riven ost
  • 2 msk rapsolja
  • ½ påse Apetit Sommargrönsaker (à 600 g)
  • 4 ägg
  • 2 msk turkisk yoghurt
  • 2 msk turkisk yoghurt
  • 1 tsk salt
  • 1 dl riven ost

Gör så här:

  1. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek grönsakerna i ca 6 minuter under omrörning.
  2. Blanda ägg, yoghurt, salt och riven ost.
  3. Häll blandningen över grönsakerna och stek på svag värme tills blandningen har stelnat.

Kycklingwok

Tillagningstid mindre än 15 minuter.

Ingredienser, ca 4 portioner:

  • 400 g kycklingfilé
  • 1 matsked rapsolja
  • 1 dl Söt-sur sås
  • ½ påse Apetit Herrgårdsgrönsaker
  • 400 g nudlar
  • sesamfrön

Gör så här:

  1. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och häll av vattnet.
  2. Strimla kycklingen och fräs dem snabbt i lite olja. Tillsätt Herrgårdsgrönsakerna och stek på hög värme tills allt är varmt. Tillsätt den söt-sura såsen.
  3. Tillsätt de kokta nudlarna och blanda väl. Krydda med sesamfrön.

Om Apetit

Apetit har mer än 60 års erfarenhet av kontraktsodling och förädling av grönsaker, med hög kvalitet och hållbarhet som motto. Målet är att erbjuda enkla och läckra frysta produkter som främjar ditt välmående. Apetit är Finlands ledande varumärke frysta grönsaker, veganska och vegetariska hamburgare och pizzor. Majoriteten av grönsakerna som Apetit använder odlas av omkring 130 finska kontraktsodlare, där vanliga råvaror är potatis, purjolök, morot, ärter, spenat, kålrot, palsternacka, selleri, rödbeta och ekologisk spenat.

”Vi vill hjälpa människor att öka sitt intag av grönsaker – varje dag!”

Tack vare företagets metod för ansvarsfull odling och nära samarbete med kontraktsodlare är dessa råvarors ursprung alltid känt. Tryggt, klimatsmart, näringsrikt, smidigt och gott. Läs mer om Apetit och hitta fler goda middagsrecept här.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras