5 snabba med Joanna Swica – månadens raketinspiratör

Joanna swica

Joanna Swica har tagit hälsobranschen och oss som följer henne på Instagram med storm, men inte ”bara” där. Här får du mer av kostrådgivaren, författaren, löpcoachen, personlig tränaren och grundaren av växande communityt Friendcation.

År 2019 vann Joanna Swica hälsobranschens största utmärkelse ”Årets Guldhjärta” och sen dess har hon med öka kraft fortsatt explodera ut inspiration åt oss på flera sätt. Joanna jobbar heltid med sociala medier som en av landets mest uppskattade Influencer med över 63 000 följare på Instagram, men även IRL där hon föreläser om sina kunskaper inom träning, skapar event och resor med populära Frendcation, samt skriver böcker.

”Det finns något skört och oberäkneligt med löpning. Steg som vissa dagar känns som de skulle kunna kliva över hela världen, över alla som säger att man inte kan, kan nästa dag vara steg som trampar orkeslöst i uppförsbacke. Att springa handlar om just det. Att fortsätta trots att det gör ont. Att samla steg, hur oberäkneligt och jävligt livet än är.”

2022 föddes Joanna Swichas bokdebut ”Alla mina steg” som snabbt blev succé, mycket tack vare att den riktar sig mot stora massan ”vanliga motionärer”. I boken kan du läsa löpning i form av ”att springa för sig själv, med sig själv och från sig själv”. Hett lästips från redaktionen och här får du veta mer om stjärnan bakom raderna.

Joanna swica

5 snabba med Joanna Swica

1. Din ”korta” – vem du är och hur hamnade du här?

– Jag heter Joanna Swica och är 34 årig hälsoprofil, entreprenör, författare, löpare och grundare av communityt Friendcation. Jag hamnade här av ett långtgående intresse för hälsa och träning som jag jämte min karriär inom Sociala Medier har byggt upp till ett företagande som gör olika typer av aktiveringar och uppdrag.

2. Hur ser din träning ut idag?

– Just idag är jag en trött löpare som ser fram emot att springa Barcelona Half Marathon om 3 dagar. Det är mycket fokus på löpning just nu men jag släpper aldrig styrketräningen helt. Jag vill vara mångsidig i min träning och har en bakgrund inom både Crossfit, triathlon och traditionell styrketräning.

3. Om du skulle ge våra läsare enbart 3 hälsotips – vilka är det?

  1. Sov minst 7 h per natt.
  2. Ät mat.
  3. Få in minst 30 minuters rörelse varje dag.

4. Din absolut bästa övning – och värsta?

– Hip thrusts och utfallsteg. Hatkärlek till dessa.

5. Var och hur möter vi dig härnäst?

– Kommer vara lite överallt.. men åker snart och spelar in något riktigt roligt som man kommer få ta del av inom snar framtid.

Joanna swica

Tack för intervjun Joanna, all inspiration du ger oss och lycka till framöver!

Här får du mer av Joanna Swica:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.