5 snabba med Emelie JS – månadens träningsprofil

Emelie Jansson Sjögren, mer känd som Emelie JS, är en framgångsrik online coach med över 20 000 följare på Instagram. Vad ligger bakom hennes framgång? Och vilka är Emelies bästa hälsoråd till dig, om hon bara får välja 3?

Emelie JS är online coachen, kostrådgivaren och inspiratören som hjälpt många människor att nå sina träningsmål. Förutom det har hon även studerat till skådespelerska, men här är det hälsobiten vi fokuserar på. Läs mer och lär känna månadens träningsprofil.

5 snabba med Emelie JS – månadens träningsprofil

Den ”korta” om dig och hur du hamnade här?

– Emelie Jansson Sjögren, men de flesta kallar mig Emelie JS. 24 år, uppväxt i den lilla staden Kungsbacka strax utanför Göteborg. En bakgrund av konståkning sedan 5 års ålder och har dessutom testat i princip alla sporter som finns – allt från vindsurfing, dans till fotboll, tennis & basket.

– Men det visade sig vara konståkning som var mitt kall i livet, eftersom jag alltid älskat att stå på scen och ha publikens ögon på mig. Jag fick även utlopp för min kreativa förmåga samt lära mig att träna hårt. Därför valde jag år 2018, efter studenten, att studera till skådespelerska. Därefter utbildade jag mig till kost och träningskonsult via The Academy & idag jobbar jag som online coach, se min hemsida här www.fitbyemeliejs.com

Att vara social, kreativ och nyfiken är något som hängt med mig hela livet.

Emelie JS

Hur ser din träning och kost ut idag?

– Med erfarenhet av en ätstörning i bagaget, kan jag stolt säga att jag nu 3 år senare hittat en sund och balanserad kost samt träningsrutin. En vanlig vecka brukar inkludera runt 4 pass per vecka, där jag just nu varierar mycket mellan gym och pilates. Blir även en del promenader med min lilla chihuahuahund, som heter Cocos. Viktigast att komma ihåg enligt mig är att träning ska vara kul och ge energi, inte tvärtom. 

Om du skulle ge våra läsare enbart 3 hälsotips – vilka är det?

1. Hitta ditt varför och din drivkraft. Se till att veta vad ditt mål är, lägg din energi där den behövs och se till att ha kul samt utvecklas längs resan.

2. Se till att äta tillräckligt, för att orka med både vardag och träning. Detta gäller även på vilodagar (och om du är sjuk), det är under vilan vi reparerar och laddar. Se även till att Inkludera mycket frukt och grönt till dina måltider för att få in antioxidanter/vitaminer/mineraler.

3. Skratta mycket. Se till att omge dig med människor som ger dig energi och får dig att vara ditt bästa jag. Hitta umgängen där du trivs och mår bra. Gör dig av med energitjuvar.

Din absolut bästa övning och mat – och värsta?

– Min bästa övning är utfallsgång, då involveras hela kroppen samt balanssinnet. Min bästa kost är att alltid se till att inkludera bra fetter samt att laga så mycket som möjligt från grunden. Om du kan – välj ekologiska råvaror och kött av bra kvalité. Varje måltid ska, enligt mig inkludera en fett, protein och kolhydratskälla. Hur mycket av varje beståndsdel, beror på vilket mål du har och ditt mål kan såklart förändras över tid. Sedan är balans för mig extremt viktigt, så att gå ut och äta eller laga en god pasta hemma är något jag tycker är väldigt trevligt, haha!

Min värsta övning blir att du inte tar hjälp i träningen och utför en övning på fel sätt. Det gör bara mer skada än nytta. Därför är jag som sagt stolt utbildad både kost och träningskonsult.

Min värsta mat skulle väl vara att äta för lite, då uteblir resultaten samt att kroppen förstörs och skaderisken ökar. Kroppen och även humöret kräver sin energi.

Var och hur möter vi dig härnäst?

– Idag mår jag bättre än någonsin och har tagit mig till en plats i livet jag aldrig trodde att jag skulle vara på. Jag har testat att starta min egen business, genom min online coaching och mina sociala medier, hittat en hållbar rutin och nu även börjat plugga Account Manager Digital Solutions på IHM Business School – för att utvecklas ännu mer inom den digitala världen och få en anställning inom ett bolag där vi kan jobba mot gemensamma mål. Att få jobba med någonting inom Marketing/PR/kundrelationer är mitt nästa steg.

Vill även fortsätta expandera samt vara delaktig i forum, såsom min Instagram – emeliejs_fit där jag kan nå ut med mina kunskaper och se till att skapa en hållbar livsstil för fler människor. Dessutom vill jag kunna driva online coachingen, framför allt för att hjälpa unga tjejer och killar att hitta en sund syn till träning/kost. Nu, i dagens samhälle, är det mer viktigt än någonsin. Då jag även alltid älskat att stå på scen, samt är duktig på föreläsningar skulle det vara kul att komma ut till olika skolor/företag och föreläsa.

Tack för pratstunden Emelie JS, önskar dig lycka till med allt spännande!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.