5 kul överkroppsövningar med en kettlebell

överkroppsövningar med kettlebell

Här visar vi hur du gör fem smarta överkroppsövningar med en kettlebell, som ger effektiv träning för axlar, rygg, bröst och hela armarna!

Står en stark och vältränad överkropp på önskelistan? Då har du hamnat rätt. I den här artikeln visade vår bloggare Sara Fitnessfeministen Dahlström sina bästa kettlebellövningar för att ge rumpan och låren ordentligt med träning.

Den här gången är det axlar, bröst, armar och rygg som får jobba hårt. Nu är det nämligen dags att gå igenom fem riktigt effektiva överkroppsövningar med en kettlebell. 

Saras 5 bästa överkroppsövningar med en kettlebell

Överkroppsövningar med en kettlebell - Sittande press1. Sittande press

Varför?

I den här övningen tränar du framför allt axlarna och triceps, men eftersom du gör den sittande får magmusklerna jobba extra mycket.

Hur?

 1. Sätt dig ner på golvet med fötterna brett isär och raka ben. Håll en kettlebell i båda händerna framför bröstet med aktiva magmuskler.
 2. Pressa kettlebellen upp mot taket tills armarna är raka.
 3. Sänk ner den mot bröstet igen. Behåll magmusklerna aktiverade under hela rörelsen.

Överkroppsövningar med en kettlebell - Rodd2. Rodd i planka

Varför?

Den här övningen tränar hela ryggen och även biceps. För att hålla kroppen rak i plankan måste också magmusklerna jobba hårt under tiden.

Hur?

 1. Sätt din kettlebell på golvet. Ställ dig som i en planka med ena handen och tårna i golvet. Den andra handen håller du på handtaget på kettlebellen.
 2. Använd magmusklerna för att hålla resten av kroppen så stilla som möjligt samtidigt som du drar upp kettlebellen mot sidan av bröstet.
 3. Stanna någon sekund och dra bak skulderbladet.
 4. Sätt sedan kontrollerat ner kettlebellen igen och repetera med samma sida.

Överkroppsövningar med en kettlebell - Stöt3. Stöt

Varför?

En klassisk kettlebellövning där du inte bara använder axlarna och triceps, utan tar hjälp av så gott som hela kroppen för att explosivt pressa vikten över huvudet.

Hur?

 1. Börja genom att stå med fötterna ungefär axelbrett isär och en kettlebell i så kallad ”rackposition”. Det betyder att du har böjd arm, håller i handtaget och låter kulan vila mot vecket mellan över- och underarmen.
 2. Böj lite på knäna för att ta sats.
 3. Sträck explosivt ut höfterna och låren samtidigt som du pressar kettlebellen tills du håller den på rak arm över huvudet.
 4. Sänk ner den till rackpositionen och repetera.

Halo4. Halo

Varför?

I den här övningen jobbar hela överkroppen. Du förbättrar dessutom rörligheten i axlarna, vilket ofta är välbehövligt om man tillbringar mycket tid framför datorn.

Hur?

 1. Ställ dig med fötterna ungefär axelbrett isär och kettlebellen i båda händerna framför bröstet med kulan vänd mot taket.
 2. Runda huvudet med kettlebellen. Se till att magmusklerna är aktiva för att hålla resten av kroppen stilla.
 3. Kom tillbaka med kettlebellen framför bröstet efter ett varv och fortsätt på samma sätt åt samma håll. Försök få rörelsen att flyta på utan några tydliga stopp.

Bröstpress5. Bröstpress

Varför?

En effektiv övning för att träna främst bröstmusklerna och triceps.

Hur?

 1. Lägg dig ner på golvet med kettlebellen i ena handen i brösthöjd.
 2. Om det känns bekvämt kan du böja båda eller ena benet.
 3. Pressa kettlebellen mot taket tills armen är rak.
 4. Sänk ner den till startpositionen och repetera.
Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.