5 nyttiga anledningar att dricka sencha

5 nyttiga anledningar att dricka sencha

I år kan du räkna med att få höra mer om sencha. I Japan är sencha ett av de vanligaste tesorterna – vilket inte är så konstigt. Det gröna teet är nämligen fullt av nyttiga vitaminer och antioxidanter. Här är fem nyttiga anledningar till att dricka senchapulver.

Eftersom senchapulver inte är oxiderat behåller teet både sin färg och sina nyttiga vitaminer och antioxidanter. Senchapulver är perfekt för dig som snabbt vill blanda till en näringsrik drink eller smoothie när du är på språng då senchapulvret kan blandas i antingen varmt eller kallt vatten. Dessutom kan du med fördel använda senchapulver vid matlagning och bakning. Här är fem nyttiga anledningar till att dricka senchapulver:

1. Senchapulver innehåller teanin som är en aktiv aminosyra vilken har en lugnande effekt utan att man blir slö eller sömnig. Teanin har en återställande och avkopplande effekt. Dessutom kan det även minska stress och därigenom öka avslappning.

2. Med senchapulver kan man konsumera all näring som finns i tebladen till skillnad från vanligt te som bryggs med tebladform, vilket har 70 procent näring kvar i tekannan. Senchapulver tar även upp A-vitamin, E-vitamin, fibrer och klorofyll som vanligtvis inte tas upp i tevatten.

3. Innehåller höga halter vitamin C.

4. Dricker du senchapulver 20-30 minuter innan träningspasset kickar det igång förbränningen.

5. Innehåller ketechiner som verkar antioxiderande och kontrollerar kolesterolet i blodet. Har även en välkänd effekt för att förebygga demens.

Läs mer om japanska teer och senchapulver här: yukoono.se

 

Text: Redaktionen

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.