5 livsmedel för dig som vill gå ner i vikt

5 livsmedel för dig som vill gå ner i vikt

För att tappa i vikt gäller det att äta nyttig mat. Gärna som mättar bra så du slipper vara hungrig. Här 5 livsmedel för dig som vill gå ner i vikt!

Broccoli
Denna trädliknande grönsak är omåttligt på populär inom träningskretsar, och populariteten är på många sätt befogad. Broccolin innehåller först och främst en del C-vitamin och fibrer. Men den har dessutom den fina effekten att mätta väldigt bra och samtidigt ge minimalt med kalorier. Broccolin innehåller därutöver även en del järn och A-vitamin. 

Per 100 gram
Protein : 3,5 gram
Kolhydrater: 3,1 gram
Fett: 0,1 gram

► Kaloriberäknade recept för hela veckan

Lax
Ett högt proteinintag är viktigt både för hälsa, träningsresultat och viktnedgång. Och lax är en suverän källa till förstklassigt protein i generösa mängder. Laxen ger oss dessutom en god mängd av omega 3-fetter och är dessutom en av få dietära källor som kan klassas som en bra D-vitaminkälla. Under vinterhalvåret har vi i Sverige ofta brist på detta vitamin då vi främst får det genom den kroppsegna produktionen som sker via exponering för solljus. Men äter du lax 3–4 gånger i veckan så kan du ändå kunna fylla behovet. Lax har en i övrigt hög näringstäthet och är bland de bästa proteinkällorna vi kan välja. För dig som vill ner i vikt så är lax också kanon, då mättnadseffekten är god. 

Per 100 gram
Protein: 18,4 gram
Kolhydrater: 0 gram
Fett: 12 gram

Kyckling 
Kyckling har en hög proteinhalte, god mättnadsgrad, kalorisnål och variationsmöjligheterna i att tillaga denna fågel är näst intill obegränsade. Ett plus i kanten är dessutom att kyckling vanligtvis är väldigt billigt i jämförelse med olika köttsorter och fet fisk. Tänk på det råder högre kalorimängder om du har kvar skinnet på kycklingen. Så vill du kunna äta mycket men samtidigt få i dig få kalorirer är det utan skinn som gäller. 

Per 100 gram
Protein : 23,1 gram
Kolhydrater: 0 gram
Fett: 1,2 gram 

► Godaste chokladmoussen med avokado

Blåbär
Blåbär är en bra källa till olika vitaminer och ger samtidigt väldigt lite kalorier – med andra ord kan du frossa i dem rejält. Annars är den kanske mest uppenbara fördelen med bär är att de enligt undertecknad är oförskämt goda. De kan med fördel användas som smakhöjare för exempelvis olika smoothies och passar utmärkt att ha i fil eller yoghurt.

Per 100 gram
Protein : 0,7 gram
Kolhydrater: 9,1 gram
Fett: 0,8 gram

Avokado
Avokadofrukten innehåller inte bara nyttiga fetter – den är dessutom en källa till kalium. Kalium ett livsviktigt ämne som bland annat är bra för hjärtat och musklerna. Cirka en tredjedel av avokadon består av bra och viktiga fetter, och dessutom har frukten ett högt fiberinnehåll. Dessa komponenter ger tillsammans en god mättnadseffekt och den kreativa personen kan dessutom använda avokado till massa olika maträtter och såser. 

Per 100 gram
Protein: 1,9 gram
Kolhydrater: 1,7 gram
Fett: 19,6 gram

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.