43026 sprang Göteborgsvarvet

43026 sprang Göteborgsvarvet

Precis som alla år lockade Göteborgsvarvet massor av folk – både löpare och åskådare och det var en riktig folkfest när loppet avgjordes i lördags.

43026 personer sprang och det var perfekta förhållande i Göteborg vilket innebar rekordtider. Både snabbaste herre och snabbaste dam var snabbare än på många år och Joyce Chepkirui, Kenya, som ledde från start till mål slog det elva år gamla banrekordet för damerna. 69,04 lyder det nya rekordet på.

Löparfesten i Göteborg fortsatte igår och till de tre Varvsloppen för ungdomar under söndagen var 12118 unga (0-19 år) anmälda, vilket är mer än tusen fler än i fjol.

Sammanlagt var 74 164 anmälda till GöteborgsVarvets sex olika lopp 20-22 maj. Det innebär rekorddeltagande i de flesta klasser.
– Allt har fungerat under helgen. Förutsättningar att prestera har varit optimala för alla deltagare. Höjdpunkten var naturligtvis de nya banrekorden, men mest nöjd är jag ändå med att hundratusentals människor har följt loppen längs banorna eller på webben. Det har varit en fantastisk folkfest, säger tävlingsledaren Bo Edsberger.

Löpning är inne och precis som alla andra år måste man anmäla sig till Göteborgsvarvet i god tid för att vara säker på att få en startplats. Innan jul helst. Vill du springa, anmäl dig redan idag.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.