4 steg till ett livfullt och friskt hår i höst

k18

Veckans produkt, annons för K18

Hösten är mysig och vacker, samtidigt som torr, kall luft och ruskväder kan vara utmanande för din hårkvalitet. Här hittar du 4 steg mot ett livfullt friskt hår med en härlig lyster med revolutionerande produkten K18.

Kombinationen av sommarens äventyr och höstens påfrestningar kan utmana, därför är det bra att experter kan hjälpa oss till ett vackert, friskt hår. Hur? Här berättar vi hur du steg för steg får tillbaka hårets sunda look.

4 steg till ett livfullt och friskt hår i höst

1. Återgå till hälsosamma rutiner för ditt hår

Faktorer som sliter på håret är bland annat solens UV-strålning, bad i saltvatten, styling med värme och mekaniska skador vid borstning, kamning och uppsättning. Mer eller mindre allt vi utsätter det för på sommaren. Att återgå till rutiner som är bra för ditt hår, som att tvätta det max två-tre gånger i veckan, låta håret självtorka, använda hårprodukter som passar din hårtyp (fråga din frisör om du är osäker på vad som passar just dig), och värmeskydd vid styling gör stor skillnad för att håret ska få en chans återhämta sig. Men det kan också behövas en reparation av skadorna som uppstått och en riktig nystart – det är här K18 kommer in i bilden.

2. Gör en exklusiv kurbehandling hemma, som återställer hårets skador på 4 minuter

Produkten K18 har tagit leave-in treatments till en helt ny nivå, både i enkelhet och resultat. Glöm flera produkter med ursköljningar emellan som sedan ändå inte ger dig resultatet du är ute efter. K18 är en mask som appliceras i ett handdukstorkat, nytvättat hår, allra helst med detoxschampo för bästa resultat, och lämnas sedan kvar. Produkten verkar med en helt ny patenterad teknik, som återställer skadade keratinkedjor till dess ursprungliga tillstånd och ger ett mjukt, frissfritt och glansigt hår på 4 minuter. Och vet du vad det bästa är? Ju mer skadat håret är, desto bättre och tydligare blir resultatet – perfekt för att kickstarta din höst.

Så här gör du:

1. Detoxa håret eller tvätta med ett djuprengörande schampoo (ej balsam) för att avlägsna eventuella beläggningar, silikoner eller stylingprodukter. Detta ger K18 bästa möjligheten att tränga in i håret.

2. Handdukstorka håret noga för att få bort överflödigt vatten.

3. Applicera rätt mängd K18 mask efter hårlängd och tjocklek. Emulgera upp produkten i handen och arbeta in i håret nerifrån och upp. Vänta 4 min och lämna kvar produkten i håret. Kamma sedan ut och tillsätt valfria produkter om du vill.

K18 är den enda patenterade produkten som kliniskt bevisat återställer skador i håret från värmeverktyg, UV- strålning, blekning, färgning, mekaniska skador, tvätt och styling samt föroreningar.

Som ny användare rekommenderas att använda K18 4-6 gånger som en kur. Därefter räcker det med en underhållsbehandling var tredje till fjärde tvätt, eller efter behov. Genom detta bibehålls kvalitén och nya skador som uppkommer repareras. 

3. Ge håret den näring det behöver

Under sommaren är det lätt att tappa sina rutiner kring kost, träning och sömn och det kan ge avtryck genom att håret tappar sin glans och vitalitet. Att äta rätt och se till att få i sig framförallt selen, biotin och zink ger ditt hår bättre förutsättningar för välmående inifrån och ny energi. Fullkornsprodukter, nötter, fröer, musslor och ost är bra källor till dessa näringsämnen och som alltid är en varierad kost med vitaminrika grönsaker och frukt en bra grund för att både kropp och sinne ska må bra. Glöm inte bort att även sömn och motion är faktorer som bidrar till din mentala och fysiska hälsa och därmed kommer göra skillnad även för ditt hår.

4. Boka tid för klippning med salongsbehandling

En riktig nystart inför hösten för ditt hår är naturligtvis en ny, fräsch klippning. Oavsett om du har kort eller långt hår mår håret bra av att regelbundet bli klippt eftersom kluvna hårtoppar som klyver sig och kryper uppåt eller blir värre snabbt ger upphov till nya och sprider sig i håret. Du som vill behålla ett långt hår får också en stor skillnad på hårets friskhet om du klipper dig regelbundet, även om du bara toppar av någon centimeter för att behålla din längd.

Passa på att fråga din frisör om en professionell salongsbehandling med K18 under din klippning – så kommer du komma ut från frisören med ett fräschare hår än någonsin! K18 kan också användas i samband med färgning, blekning eller liknande behandlingar, så varför inte starta hösten med en helt ny look?

k18

▶︎Läs mer och beställ K18 här!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Sporthälsa