39 Stockholmare till Paris

39 Stockholmare till Paris

39vardagscyklister från Stockholmcyklar till Paris för att samla in pengar till kampen mot barncancer.

 

Tre av fyra barn överlever cancer. Under parollen ”Vi trampar för livet” cyklar Team Rynkeby Stockholm till Paris för att samla in pengar till kampen mot barncancer.

Den 12 juli 2013 sätter sig 39 vardagscyklister från Stockholm för att på en vecka trampa de 120 milen från Sverige till Paris. Urvalet cyklister är brett. Från vana cyklister till de som aldrig cyklat mer än en mil förut. Kvinnor och män, unga och äldre, studenter och direktörer. Det denna brokiga skaran har gemensamt är engagemanget för Barncancerfonden och att de är villiga att utsätta sig för att cykla från Sverige till Paris på sju dagar. 

Måletför Team Rynkeby Stockholm är att samla in två miljoner till Barncancerfonden, pengar som kommer användas till att hjälpa barn och familjer som drabbats av barncancer. Insamlingen startar officiellt nu på lördag under mässan Swedish Bike Expo på kistamässan där Team Rynkeby kommer finnas på plats.

– Team Rynkeby bygger på ett enormt engagemang bland deltagarna som satsar ett helt år på projektet. Vårt lag bygger på våra tre grundvärderingar, mod, engagemang och teamanda – det är ett tufft mål men vi vet att varje insamlad krona bidrar till kampen mot barncancer. Säger Toni Brandenhoff, teamledare för Team Rynkeby Stockholm.

För att klara insamlingsmålet på två miljoner erbjuder Team Rynkeby bland annat företag att stödja insamlingen som tröjsponsorer. Redan nu är teamets förstasponsor infor 2013 års cykelresa klar. Säkerhetsföretaget G4S tecknade i veckan avtal och sponsrar förutom Team Stockholm även Team Täby. Företagets vd Thomas Lundinkommer dessutom själv cykla medSockholmsteamet till Paris. 

-Att sponsra Team Rynkeby faller sig väldigt naturligt för oss på G4S.Vi har ett starkt CSR-engagemang och kampen mot barncancer handlar om att säkra framtiden för våra barn. Cykling är dessutom ett av mina stora intressen och därför cyklar jag själv med till Paris. Säger Thomas Lundin vd för G4S i Sverige. 

2013 representeras Sverige av totalt sex lokala team från olika platser i Sverige. Lagen kommer frånStockholm, Täby, Växjö, Jönköping/Gränna, Malmö och Helsingborg, I år är det tredje året som team från Sverige deltar. 

–De tidigare åren har varit en uppladdning. Från och med i år satsar vi fullt ut. På sikt ska Team Rynkeby i Sverige bli större än i Danmark där har det vuxit till en folkrörelse och till och med statsministern har cyklat med Team Rynkeby. Om Reinfeldt vill ta sig an utmaningen så har vi en ledig plats i laget, men han måste träna som alla andra i laget. Säger Toni Brandenhoff, teamledare för Team Rynkeby Stockholm. 

 

Team Rynkeby startades i Danmark för tolv år sedan av sju anställda på en juicefabrik som bestämde sig för att cykla till Paris för att titta på målgången i Tour de France. Överskottet av de pengar de samlat in skänktes till den danska Barncancerfonden. Varje år sedan dess har Team Rynkeby vuxit och 2013 kommer totalt mer än 950 cyklister från Sverige, Danmark och Finland gemensamt cykla in i Paris via Champs-Élysées och gå i mål vid Eiffleltornet iParis dagen innan finalen i Tour de France. 

2012 samlade Team Rynkeby in 18 miljoner kronor till Barncancerfonden i Sverige, Danmark och Finland. Alla deltagare i Team Rynkeby betalar själv sin egen cykel, sina teamkläder och alla andra omkostnader – allt för att så mycket av pengarna som möjligt ska tillfalla de cancersjuka barnen. 

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras