38 568 löpare är anmälda till Lidingöloppet

38 568 löpare är anmälda till Lidingöloppet

I helgen är det dags för Lidingöloppet och det är rekordmånga löpare anmälda.

Att Lidingöloppet är världens största terränglopp råder det inga tvivel om. 2010 slog Lidingöloppet nytt deltagarrekord med 39 744 anmälda löpare. I år har antalet anmälningar ökat med 30% i 30 km klassen, i jämförelse med förra året och det totala antalet anmälda 38 568 kommer garanterat att stiga i takt med att efteranmälningarna strömmar in.

I början av augusti blev det stora loppet, Lidingöloppet 30 km, fulltecknat. Det finns dock fortfarande platser kvar i de övriga klasserna, Lidingöloppet 15 km samt Lidingö Tjejlopp. Självklart finns det plats kvar i både Knatteloppet och Lilla Lidingöloppet. Dessutom kan de som vill springa fredagens stafett.

För att minska risken för olyckor under loppet har Lidingöloppet skickat ut en hälsodeklaration via e-post till alla löpare som ska springa årets lopp. Hälsodeklarationen är utvecklad av Europeiska Hjärtläkarföreningen och används för att stödja löparna och se till att man har rätt förutsättningar för att klara av den utmaning Lidingöloppet är.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras