3 matlagningskurser som gör dig till en mästare i köket

Mat är en del av livet, och det är extra härligt att äta gott. Ännu roligare är det om du känner att du kan laga mat. Är du intresserad av mat och vill lära dig mer? Brillbee har ett brett utbud av olika kurser. Här tre vi rekommenderar, med olika inriktningar inom mat och dryck.

3 matlagningskurser från Brillbee som gör dig till en mästare i köket

Baka surdegsbröd med Sebastien Boudet

Den franske bagaren Sebastian Boudet lär dig i denna kurs hur du bakar bröd i världsklass. Det enda du behöver, förutom den kunskap han ger dig, är mjöl, vatten och salt. Du får lära dig nyckeln till att lyckas med bröd – hur du maler mjöl, väljer rätt mjöl och hur du får till surdegen. Surdegsbakning är en naturlig process, när du förstår den kan du ta dig an bakningen. Beroende på jäsning, teknik, form och gräddning kan du med samma ingredienser få helt olika bröd. Sebastian lär dig även hur du ska jäsa för att få ett nyttigt och näringsrikt bröd.

Pickles och syrade grönsaker- lär dig pickla mat från grunden

Är du en person som uppskattar goda tillbehör till maten? Vill du samtidigt vara snäll mot miljön, plånboken och din kropp? Då är du säkert intresserad av hur man gör fermenterad och syrad mat. I den här kursen hjälper kreatören och kokboksförfattaren Martin Nordin dig till att själv bli bra på att göra pickles, syrade grönsaker och kimchi. Fördelen med att pickla och syra är att ta hand om säsongens mat och spara det med smak under hela året. Du får lära dig hur du kommer igång, grunderna i pickling och inlagda grönsaker samt hur du syrar grönsaker och fermenterar mat från grunden. Martin hjälper dig hur du kan tänka när du gör egna smakkombinationer. Du får en grund som gör att du själv kan experimentera fram din egen pickles.

Franska bakverk med Sebastien Boudet

Har du en önskan att bli bättre på bakverk och gillar att ta ut svängarna? Följ då med Sebastian Boudet genom franska klassiker som éclair, macaron och madeleine, lyxiga desserter och en saftig chokladtårta. Såser, fyllningar och toppingar ingår i den franska konditortraditionen och är viktigt för riktigt goda bakverk. I kursen får du lära dig knepen som proffsen använder och hur du tar vanliga klassiska bakverk till en ny nivå. Kan du inte vänta efter att få ge dig in i den franska bakverksvärlden är det hög tid att anmäla dig till kursen.

Brillbe.se kan du läsa mer om vilka onlinekurser de erbjuder och inom vilka kategorier.

 

Text: Sofia Strand, frilansskribent

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras