29 198 personer på Allt för hälsan

29 198 personer på Allt för hälsan

Årets upplaga av Allt för Hälsan, Nordens största hälsomässa, slog återigen rekord. 29 198 personer besökte mässan, vilket var en ökning med 596 besökare från 2010 – vilket även det var ett rekordår.

– Intresset för hälsa, friskvård, träning och kost ökar stadigt. Något som har märkts tydligt på årets mässa är ett helhetsperspektiv på hälsa. Vi är intresserade av att lära oss lite om mycket för att kunna ta ansvar för vårt välmående ur flera aspekter. När det gäller träning tycks omväxling vara ett nyckelord för i år. Vi vill varva olika typer av träning, vilket enligt experterna är sunt., summerar mässans projektledare Erik Rådström.

Tekniska hjälpmedel för att hålla koll på allt från träningsresultat till livsstilsförändringar, samt innehållsrika resor med fokus på träning, avslappning och kost var de två tydligaste trenderna på Nyhetstorget där årets tio hetaste hälsonyheter presenterades.

Fler rekord som sattes under mässdagarna var att inte mindre än 7 547 personer lyssnade på seminarier, att 700 personer besökte den populära Friskvårdskollen, samt att 1 600 personer fick behandlingar hos Kroppsterapeuternas riksförbund. Till den senare siffran tillkommer dessutom alla de som fick behandlingar i utställarnas montrar.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras