28000 anmälda till lördagens Tjejmil

28000 anmälda till lördagens Tjejmil

På söndag är det dags för den 27:e upplagan av Tjejmilen. 28000 tjejer är anmälda till loppet, som är fulltecknat – i år igen.

28 038 från 21 nationer är anmälda till söndagens Tjejmil. Maxgränsen på 28 000 anmälda är därmed passerad och anmälan stängdes för några dagar sedan. För första gången har mer än hälften av löparna valt Tidtagning-klassen. 14 789 har valt Tidtagning-klassen och 13 249 Fun Run. Det innebär att 53 procent av de anmälda vill ha sin tid registrerad i resultatlistan som loppet finns på Tjejmilens hemsida direkt efter loppet, www.tjejmilen.se. I fjol valde 48 procent av de anmälda Tidtagning-klassen och fler av de deltagande tjejerna har därmed blivit lite mer tävlingsinriktade.

På Tjejmilens hemsida finns tips från läkare som har studerat plötsliga dödsfall inom idrotten, mycket med tanke på de två dödsfallen som inträffade under Midnattsloppet tidigare i augusti. Då var det dock varmt och på söndag ska inte temperaturen vålla några problem. Det är dock viktigt att ladda rätt och att dricka mycket inför loppet. På Tjejmilens hemsida finns även tips för sådant. Lycka till alla 28 000 tjejer!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.